Lundkvist till JVM

Luleå Hockeys Nils Lundkvist får som väntat chansen i JVM-truppen. Det får även Nils Höglander och fyra spelare från Skellefteå AIK.

Nils Lundkvist finns med i JVM-truppen.

Nils Lundkvist finns med i JVM-truppen.

Foto: Simon Jakobsson

Stockholms kommun2019-12-04 13:25

Målvakter: Erik Portillo, Dubuque Fighting Saints, Hugo Alnefelt, HV71, Jesper Eliasson, Almtuna.

Backar: Nils Lundkvist, Luleå, Adam Ginning, Vita Hästen, Philip Broberg, Skellefteå, Mattias Norlinder, Modo, Tobias Björnfot, Ontario Regin.

Forwardar: Samuel Fagemo, Frölunda, Jacob Olofsson, Skellefteå, Oskar Bäck, Färjestad, Nils Höglander, Rögle, Nicola Pasic, Karlskoga, Jonatan Berggren, Skellefteå, Albin Eriksson, Skellefteå, Karl Henriksson, Södertälje, Linus Nässén, Timrå, Alexander Holtz, Djurgården, Linus Öberg, Örebro, Lucas Raymond, Frölunda.

Tre platser är öppna och kommer att tillsättas senare.

Förbundskapten Tomas Montén ser Piteåkillen Nils Lundkvist som ett självklart val i truppen.

– Han spelade JVM ifjol och hade en bra roll där. Säsongen ifjol var lite upp och ner för honom men efter JVM lyfte det i Luleå och han har den här säsongen varit en av lagets absolut bästa backar. Han får mycket förtroende där. Det känns klockrent att Nisse är med.

Även Philip Broberg från Skellefteå får en backplats.

– En skicklig tvåvägsback som vi kan använda i defensiva och offensiva moment.

På forwardssidan har Jacob Olofsson, Skellefteå en plats.

– Han kan spela center eller ytterforward vilket vi ser som värdefullt, säger Montén.

Jonatan Berggren, Skellefteå får också spela mästerskapet.

– Har tagit kliv hela tiden. En spelskicklig spelare, gjorde en hel del mål i U18-VM, men har också blivit mer av en framspelare i Skellefteå.

Albin Eriksson, Skellefteå, kvalar också in i truppen:

– En stor stark forward. Kan spela i en checkingline, offensiv lina eller i powerplay. Vi får en spelare som bidrar med mycket energi i alla moment. Därför är han viktig för oss, säger Montén.

Nils Höglander som har haft delar av sin hockeyfostran i Arvidsjaur får också en forwardsplats.

–  Han var väldigt nära att komma med ifjol. Han var en av de sista som fick lämna då. Har fortsatt sin utveckling i Rögle. Spelskicklig, väldigt kvick och innovativ. En spelare som kan lösa upp saker och göra det oväntade, men vill också vara en ledande spelare.

JVM spelas i Tjeckien med start 26 december.

Sverige har vunnit två JVM-guld i historien, det senaste 2012, och hade gått till minst semifinal tolv år i rad innan det överraskande blev respass redan i kvartsfinal mot Schweiz i fjol.

Då hade svenskarna haft maximal otur då magsjuka härjade i truppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!