Lotta Ökvist från Piteå värvades till Manchester United inför säsongen. Nu har hon varit bänkad fem matcher i rad.

Fotboll2019-11-17 19:42

Ytterbacken från Piteå blev den första kvinnliga spelare från Sverige i det som är en av världens största fotbollsklubbar.

Så här långt under säsongen har det inte blivit så mycket speltid.

Ökvist fick starta den första historiska derbymatchen borta mot Manchester City i början av september.

Hon blev visserligen utbytt efter 56 minuter när United formerade om sitt lag, men stod för en rätt bra insats och fick beröm av flera fotbollsexperter i svensk tv.

Men sedan har det inte blivit så mycket mer spel.

Ökvist ådrog sig oturligt en mindre hjärnskakning som höll henna borta från den andra matchen mot Arsenal.

I den följande matchen mot Liverpool (2–0) fick hon spela en halvlek.

Sedan radade United upp ytterligare fyra raka segrar utan insläppta mål, men också utan att Ökvist fick någon speltid. Det fick hon inte heller när förlusten nu kom: 0–1 mot Chelsea inför 4 790 åskådare. Målet gjordes av norska högerbacken Maren Mjelde som satte en straff efter 65 minuter.

Svenskorna Magdalena Eriksson och Jonna Andersson spelade hela matchen i Chelseas försvar. Klubben leder serien en poäng före Manchester City.

Bristen på speltid är inget som oroar Lotta Ökvists agent. Det uttryckte han för Piteå-Tidningen nyligen.

– Ny liga, ny miljö. Hon skyndar långsamt. Gameplan är att hon ska ha tagit en startplats efter sex till tolv månader. Hon är fortfarande en ung spelare, sa agenten Michael Kallbäck.