Magnus Ingesson, 48, och Stefan Thomson, 45, har svårt att klaga när de får beskriva tiden sedan de tog över som ansvariga damtränare i skidlandslaget inför säsongen 2018/2019.
– Det är ett otroligt driv i den här gruppen och det är en sådan miljö vi vill ha och arbeta inom, säger Stefan Thomson till Sporten.
– De är lyhörda, vill ta nästa steg – varje åkare är vetgirig. Just nu är känslan i gruppen att ingenting är omöjligt.
Kollega Magnus Ingesson kan bara instämma.
– Den kultur som skapats i den här gruppen är häftig att se och uppleva.
Första vintern fick duon fira VM-guld i både stafett och teamsprint samt ytterligare tre svenska medaljer i österrikiska Seefeld.
I världscupen presterade åkarna resultat på löpande band och knep elva segrar och totalt 37 pallplatser.
– Det var ett ganska sjukt år, säger Ingesson.
Den här säsongen har gruppen tagit tre pallplatser på tre världscuphelger och sju lopp. En seger och en andraplats i sprint samt en tredjeplats i stafett.
– Insatserna har varit lite blandade från gruppen, säger Magnus Ingesson som framför allt gläds över de yngre åkarnas frammarsch i november och december.
Stefan Thomson:
– Det är verkligen på pluskontot. Att se vad åkare som exempelvis Elina Rönnlund, Emma Ribom, Linn Svahn och Moa Lundgren kan göra är häftigt att se.
– Inom sprinten har vi redan visat en jättebredd – många kan ta sig långt en bra dag.
På minussidan pekar båda tränarna ut Ebba Anderssons skadefrånvaro, Frida Karlssons sjukdom och Charlotte Kallas formsvacka.
– Det är så klart på minuskontot att vi inte, än så länge, fått pallplaceringar i traditionella distanslopp. Vi blir skörare när både Ebba och Frida är borta. Och toppresultaten saknas när Charlotte inte heller har fått till det, säger Thomson.
– Bredden tar sig inom distansåkningen, men det tar några år för de som är på väg upp nu att hitta helt rätt. Just nu har vi tre med kapacitet för pallplatser. Sedan har vi många andra som just nu ligger runt 10–20 och gör det riktigt bra.
Det är framför allt det som glädjer duon. Att nya namn kliver fram med jämna mellanrum. Senast i raden är Linn Svahn som världscupdebuterade med seger i Davos fristilssprint förra helgen.
– Att hon är bra har vi sett efter att hon vann sprinten i Idre (Sverigecupen) och när hon åkte bra i Gällivare (tvåa), säger Ingesson.
– Sedan vet man inte hur långt det räcker i världscupen. Även om man är stark och snabb gäller det att kunna stå pall hela vägen. Det är verkligen imponerande.
Båda menar att framgångarna de senaste åren har gett gruppen en ordentlig vinnarkultur och konkurrenssituation. Alla åkare inom damlandslaget är lyhörda och noggrann med alla detaljer – små som stora.
– Jag älskar sådant. Att se effekterna när det leder till något bra är härligt. Det är en otroligt spännande grupp med mycket potential. En jättestor eloge till tjejerna, säger Thomson.
– Det är ett otroligt driv och det är en sådan miljö vi vill ha. Med det här drivet får man utveckling också.
48-årige Stefan Thomson berättar att han trivs ypperligt i svenska skidlandslaget och att ambitionen är att vara kvar i Sveriges stab i flera år till.
– Ambitionen är att vara med till Peking-OS (2022). Det vore kul att vara med på hela resan dit.
Och hans tränakompanjon har samma målsättning.
– Ja, det är så vi tänker, säger Magnus Ingesson som är tjänstledigt från sitt uppdrag som polis.
– Jag måste börja bestämma mig snart om jag ska söka tjänstledigt igen.
Deras avtal med Svenska Skidförbundet är upplagt på så sätt att det kan sägas upp av båda parter efter varje säsong.
Till helgen väntar sprinthelg i slovenska Planica med fristilssprint på lördag och teamsprint under söndagen.
Då är Magnus Ingesson ledig medan Thomson håller i tyglarna på plats i Slovenien.
I svenska truppen finns Piteå Elits Jonna Sundling och Johan Häggström. Samt förra Piteå Elit-åkaren Jennie Öberg, numera i Kalix SK.
Thomson gläds över att 30-åringen rest sig efter vårens dubbla petningar från landslag och klubblag.
– Det är jättekul. Hon hamnade i en tuff sits som hamnade ute ur grupperna och fick mobilisera en egen satsning, säger Thomson som var den som meddelade Öberg om uttagningen i söndags.
– Det värmer i hjärtat att ringa ett sådant samtal. Jätteroligt att hon tar sig tillbaka och inte ger upp.