I fotbolls-VM för fyra år sedan gjordes endast tre frisparksmål. Årets världsmästerskap har redan gett lika många, och det senaste betydde tre poäng till Serbien i premiären mot Costa Rica.

Serbisk segerhjälte blev Aleksandar Kolarov. Romastjärnan steg fram i den 56:e minuten och skruvade med vänsterfoten bollen perfekt över den costaricanska muren. En chanslös Keylor Navas i Costa Ricas mål fick hopplöst se hur bollen utom räckhåll letade sig in nära det ena krysset.

Segern var antagligen nödvändig för att Serbien ska kunna gå vidare, då två på pappret svårare motståndare i Schweiz och Brasilien återstår i gruppspelet.

Det är skönt att ha tre poäng säkrade, men vi är inte där än. Jag vill inte börja räkna på det redan nu, säger Aleksandar Kolarov.

För Costa Rica blir det samtidigt rejält tufft att gå vidare. För fyra år sedan gjorde det centralamerikanska landet ett succéartat VM och nådde kvartsfinal.

Det kommer att bli tufft, men vår målsättning är densamma. Jag sade till grabbarna i omklädningsrummet: Det är inte över, säger Costa Ricas förbundskapten Óscar Ramírez.