Skellefteå föll tungt på bortais

Skellefteå AIK torskade med 2–4 borta mot Färjestad. "Dåligt", tyckte backen Filip Berglund.

Skellefteå föll mot Färjestad på bortais.

Skellefteå föll mot Färjestad på bortais.

Foto: Tommy Pedersen/TT

Karlstads kommun2019-11-28 21:27

Skellefteå var egentligen aldrig nära, för efter den första perioden hade man redan halkat efter till 0–3 borta i Karlstad.

Victor Ejdsell spräckte nollan för Mantas Armalis efter 12.37 och sedan ökade Daniel Viksten och Michael Latta på siffrorna med korta mellanrum.

– Det känns som att vi startar dåligt på bortaplan lite för ofta, sa Skellefteåbacken Filip Berglund till Norran och fortsatte: 

– Spelet med pucken var ändå helt okej och jag tycker att vi skapar en del, men närkampsspelet fanns inte där.

Redan inför den andra perioden såg det alltså ganska nattsvart ut med tre mål upp.

– Vi pratade om att vi skulle göra allt för att vända. Vi visste att det var ett tufft läge och att vi behövde göra två eller tre mål om vi skulle ha en chans. Det var självklart en svår situation, men det är vi själva som sätter oss i den sitsen. Det var dåligt, tyckte Filip Berglund.

Och i den andra perioden blev uppförsbacken bara brantare. Gustav Rydahl ökade på siffrorna drygt halvvägs genom matchen.

Skellefteå ryckte upp sig i slutperioden med två reduceringsmål. Jonathan Pudas gjorde 1–4 efter 45.45 och efter 57.50 satte Joakim Lindström 2–4, men då var det såklart redan för sent.

– De (Färjestad) har många skickliga spelare. När de får rull i offensiv zon är de bra, och när vi spelar så här och förlorar mycket närkamper går det så här mot bra lag, konstaterade Filip Berglund i intervjun med Norran.

I och med förlusten ligger Skellefteå på sjunde plats i SHL-tabellen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!