Linus Westman, Piteå MS, är regerande mästare i Norrlandsveckan. Och i årets upplaga började det bra då han vann den första deltävlingen i Skellefteå. Han följde upp det med att vinna den andra deltävlingen på hemmabanan, och under lördagen avgörs motorfesten i Kalix.

Men även om Linus Westman ta sin tredje raka seger pekar mycket på att han missar totalsegern i Norrlandsveckan.

Anledningen är att han tappade för många poäng då det strulade i kvalomgångarna senast med bland annat en svart flagg i den andra kvalomgången.

Artikelbild

| Thomas Öhman, Tvärån IF, (främre) ser ut att ta hem totalsegern.

Och med tanke på att det bara är nio anmälda förare till Supernationella ser Linus Westman sina chanser som små att vinna totalsegern.

Istället ser det ut som att Thomas Öhman, Tvärån IF, tar hem segern då han inför finalen leder med fyra poäng före just Linus Westman.

– Det blir svårslaget oavsett om jag skulle lyckas vinna. Det är ju ett litet trist poängsystem om man skulle lyckas vinna alla tre deltävlingar, säger Linus Westman och fortsätter:

– Men poängsystemet är ju lika för alla. Sedan är det ju lite svårt att förklara gentemot publik och folk som kanske inte är 100 procent insatta i rallycross.

I 2400cc-klassen ligger Petter Nårsa, Tvärån, på en delad tredje plats på 42 poäng och upp till ledaren Per Engstrand, Ljusdals MS, har han tio poäng.

Nårsa har under Norrlandsveckan visat upp en imponerande körning, men både i Skellefteå och senast i Piteå har han drabbats av tekniska problem när deltävlingarna skulle avgöras.

Martin Ekspjuth, Piteå MS, ligger sexa med 33 poäng och Daniel Loggert, Älvsbyn MS, sjua med sina 31 poäng.

I den kvarvarande klassen som är 2150cc ligger David Hjertberg, Tvärån IF, på en fjärde plats med 40 inkörda poäng. Leder gör Magnus Abrahamsson, Vännäs MK som har 54 poäng.

Efter Norrlandsveckan är det fullt fokus på SM då Linus Westman jagar sitt första SM-tecken.

Och med två deltävlingar kvar leder han med fyra poäng före Fredrik Avelin, MSK Hammaren.

– Efter tävlingarna i Norrlandsveckan så rullar det på när vi ska försöka göra ordning bilen igen, säger Westman.

Tävlingarna som är kvar avgörs i Lycksele 24 juli och Kalix 1 september.

Och de två kvarvarande banorna är bekanta för Linus Westman då han i slutet av maj körde DM i Lycksele, och på lördag kör han som sagt i Kalix.

– Det känns som att jag har en fördel då inte Fredrik Avelin inte kört någon gång i Lycksele.