Att 300 personer väntas i bortaklacken, är både en ekonomisk vinst för Luleå, men även något som höjer stämningen i hallen.

Samtidigt hoppas han att Luleåfans sluter upp.

– Det klart att det är bra. Framför allt kommer det bli en ruskig feststämning och väldigt bra drag på läktaren. Det innebär säkert att Luleåfans kommer mobilisera extra mycket. De vill dominera på läktaren i vår hemmaarena. Det vet vi. Vi kommer nog aldrig ha haft ett bortafölje med så bra drag. Tyska supportrar är duktiga på att hålla igång, säger Luleå Hockeys vd Stefan Enbom.

För att få plats med så många bortasupportrar har man behövt avsätta fler sektioner.

– De ville ha en klack på 300 personer. Vi har använt både bortastå och bortasitt, som är sektionen ovanför. För att kunna ha en ståplatspublik på 300.

Vad tror du är anledningen att det kommer så mycket folk till just den här matchen?

– Det är premiärmatchen. Det är nog det. De vill åka och stötta laget i premiären. Vi får med oss en del supportrar till Liberec och Augsburg. Det vet vi, att det är många som planerar att åka ner. Vi vet att vi brukar ha ett stort bortafölje när vi spelar CHL, säger Enbom och tillägger:

– Jag tror att supportrarna gillar det där, att åka till ett annat land och se oss spela riktigt betydelsefulla tävlingsmatcher mot internationellt motstånd. För många av dem är det förmodligen första gången de är i norra Sverige och får komma upp till Luleå är en upplevelse också.

Det här känns som ett rekord.

– Det är det förmodligen. Att ha en bortaklack på 300. Det har vi aldrig upplevt. Det blir en ny upplevelse. Det kommer bli en härlig utmaning för Luleåfans.

Luleå Hockeys SLO (Supporter Liason Officer) Mattias Sehlberg ser fram emot matchen.

– Absolut. Det är jättekul att det kommer så mycket supportrar hit. I och med att det inte händer så ofta i SHL, konstaterar Sehlberg.

Hur mycket folk får ni med er till bortamatcherna?

– I och med att vi har Augsburg en fredag och Liberec en söndag, ser det ut som att det blir en hel del som åker till båda två. Det är inte så många timmar i tåg emellan. Jag gissar att det blir mellan 100 och 150 som kommer åka. Det var nästan 130 som åkte till Berlin sist när vi spelade CHL.