I fjol hamnade SM-guldet i fotboll mycket överraskande i Norrbotten. Den här säsongen har Piteå inte riktigt fått det att stämma i allsvenskan, trots att truppen till stora delar är densamma.

Det är klart att det är tufft. Men det handlar inte om att vi inte spelar tillräckligt bra. Jag tycker att vi har utvecklat vårt spel otroligt mycket och jag tycker att vi spelar väldigt bra, men det är det sista lilla, jag tycker att vi har haft stolpe ut, säger Piteås landslagsspelare Madelen Janogy.

Piteå ligger åtta i tabellen, tolv poäng bakom serieledaren Rosengård. Trots Janogys ord måste det ses som ett misslyckande sett till prestationen i fjol.

Tur då att säsongen inte bara handlar om allsvenskan.

Dansk mästare

På onsdag kliver den regerande svenska mästaren in i Champions League för första gången. En sextondelsfinal mot danska Brøndby står på schemat, och Piteå börjar på hemmaplan.

Att det blev nordiskt motstånd kan ha varit bra både sportsligt och ekonomiskt.

Jag har inte alls bra koll på Brøndby, men de vann sin serie förra året så det blir nog en tuff match. Och resemässigt är det jättebra för oss som klubb, säger ytterbacken Ronja Aronsson, nyligen uttagen i A-landslaget för första gången.

En bra känsla

Hon tycker precis som Janogy att det finns stora kvaliteter i laget även den här säsongen, men att det inte har lossnat på samma sätt som förra året.

Vi har inte riktigt fått det att stämma, samtidigt som jag tycker att vi har spelat en bättre fotboll än vad vi gjorde förra året. Men vi har inte fått den sista tredjedelen att fungera riktigt. Vi har kryssat väldigt många matcher och där tappar man många poäng, säger Ronja Aronsson.

Madelen Janogy ser fram emot att få mäta krafterna med de bästa klubbarna i Europa.

Jag är jätteladdad, det ska bli otroligt kul. Det blir en utmaning, det är första gången både för mig och för Piteå. Vi ska gå vidare. Jag vet inte jättemycket om det laget och det blir säkert en jättetuff match men jag har en bra känsla, säger Madelen Janogy.