"Jag fick foten lite halvhastigt"

Nyligen sparkades Stefan Nordlund från tränarposten i Öjebyn handboll. Nu berättar han om det tuffa beskedet.

Stefan Nordlund var inte förberedd på att tvingas avgå från tränaruppdraget i Öjebyn. (Arkivbild)

Stefan Nordlund var inte förberedd på att tvingas avgå från tränaruppdraget i Öjebyn. (Arkivbild)

Foto: Andreas Elvstrand

Öjebyn2019-12-02 20:00

Efter sju förluster på nio matcher valde klubben att agera. Stefan Nordlund fick beskedet att han blivit ersatt av nya tränare.

– Det var jag inte riktigt med på. Jag fick foten lite halvhastigt, säger Nordlund och menar att uppdraget i division 2 varit en stor utmaning.

– Jag har aldrig varit tränare tidigare och tanken var att jag skulle ha en andretränare med mig, men man lyckades aldrig hitta någon.

Till slut hittade Öjebyn två. Lasse Johansson och Peter Lundkvist fick ta över laget.

Tidigare förklarade sportchefen Ulf Viklund bakgrunden till beslutet. Enligt honom hade spelarna signalerat ett missnöje med kvaliteten på träningarna och coachningen under matcherna.

Själv känner inte Stefan Nordlund igen någon kritik från spelarna.

– Det blir ju jävligt svårt för mig att veta vad jag gör fel om ingen säger något. Det är trots allt mitt första år som tränare, och man är ingen expert fast man spelat i 20 år. Det är en omställning att ställa sig på sidan och coacha ett lag.

Lasse Johansson och Peter Lundkvist är alltså den nya tränarduon. Stefan Nordlund har själv haft båda som tränare på den tiden han var spelare i Strömnäs.

– Det är inga dåliga tränare de fått in, och att de har mer rutin än vad jag har säger ju sig självt.

Nu återstår att se om Nordlund fortsätter inom handbollen.

– Vi får väl se vad som händer efter säsongen, om jag tränar något lag eller kanske spelar själv. Nu ska jag ta det lugnt i ett halvår och känna efter vad jag vill göra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!