Ingesson om Kalla: "Inte lika klockren"

Charlotte Kalla är osäker inför säsongen. Hennes tränare Magnus Ingesson likaså. "Det har inte varit en lika klockren sommar och höst som det har varit många gånger förr", säger han till Sporten.

Magnus Ingesson och Charlotte Kalla.

Magnus Ingesson och Charlotte Kalla.

Foto: Montage

Längdskidåkning2019-11-07 12:12

Magnus Ingesson är den person som följer Charlotte Kalla allra närmast. Inte heller han kan säga vad man kan förvänta sig från henne i vinter.

– Jag vet inte riktigt. Hon har varit upp och ner, säger Magnus Ingesson som genom åren både kunnat lyfta och sänka förväntningarna på skidstjärnan.

– Nog brukar jag kunna tona ned litegrann. Det är kanske lite av min grej.

Men 48-åringen menar att det verkligen finns en osäkerhet inför kommande tävlingssäsong.

– Det har inte varit en lika klockren sommar och höst som det har varit många gånger förr. Därför är både hon och jag osäker, säger han och fortsätter:

– Det tar tid och hon kanske växer in i säsongen, jag vet inte. Men det har i alla fall sett lite bättre ut nu under höstkanten.

Han berättar att skidstjärnan har varit bra på att läsa av sin egen kropp under sommarhalvåret. Trots att hon tränat tillsammans med klassåkare som Ebba Andersson, Maja Dahlqvist, Frida Karlsson och Jonna Sundling har hon aldrig låtit sig bli stressad om hon inte känt sig i gott slag. 32-åringen har både kunnat gasa och bromsa träningen.

– Hon är väldigt rutinerad och känner sin egen kropp. Frustrationen kommer egentligen bara när formen inte finns där för dagen, säger Magnus Ingesson.

– Charlotte påverkas inte negativt av att någon är bättre än henne under ett enskilt träningspass. Däremot är det en utmaning för henne att kunna hantera en situation där hon är osäker på var hon står formmässigt.

Magnus Ingesson menar att Charlotte Kallas osäkerhet är befogad.
Magnus Ingesson menar att Charlotte Kallas osäkerhet är befogad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!