Efter nio raka segrar kom första nederlaget borta mot Boden förra helgen.

Nu har PHC lagt grunden för en ny segersvit med vinster hemma mot Östersund (3–2) och Örnsköldsvik (3–1).

I kväll går laget för tredje raka. Det är Östersund som står på spelschemat igen, fast nu på bortais.

När lagen möttes i fredags tappade PHC en 2–0-ledning till 2–2 i den tredje perioden, men med 7.27 kvar av matchen prickade Olof Lundberg in avgörandet till 3–2.

– Vi har pratat mycket om att kunna plocka fram sista krafterna för att gå vinnande ur striden, och det gjorde vi då, minns Anders Johansson.

Piteå leder Hockeyettan medan Östersund ligger sexa och under "Allettan-strecket".

Anders Johansson förvånades ändå inte över att det blev så jämnt senast.

– De var bland de favorittippade lagen inför serien, så vi hade räknat med att de skulle ligga högt upp och visste att det skulle bli tuffa matcher mot dem.

I förra mötet med Östersund skadade sig Piteås målvakt Joel Vännström. Han är på bättringsvägen, men spelar inte ikväll och fanns inte med på bussresan heller.

I stället får laget fortsätta luta sig mot Albin Ström, som på fem matcher under hösten motat 92,5 procent av skotten och hållit nollan en gång.

– Han har varit mycket bra. Det känns tryggt att vi har två bra målvakter.

Sebastian Wiklund, till vardags i J20-laget, backar upp som reserv.

I övrigt är Piteå Hockey hela och friska.

Till och med Simon Nilsson, som opererades för en skada på underkroppen i somras, tränar för fullt. Men forwarden spelar inte i kväll, utan får vänta på sin säsongspremiär ett tag till.

– Vi vill först att han ska få göra ett antal träningspass i full fart. Han har bara hunnit göra två eller tre stycken och vi vill att han ska få göra några fler innan han spelar, men nu är han i alla fall tillbaka och konkurrerar om en plats i laguppställningen, säger Anders Johansson.

Efter två raka segrar och med ett nästan skadefritt lag har Piteåtränaren en bra känsla

inför kvällens drabbning.

– Vi har vunnit många matcher och åker dit med gott självförtroende. Men samtidigt ska vi vara ödmjuka, det kommer att krävas en hundraprocentig insats om vi ska ta tre poäng.