Trots gråmulet och regnigt väder hade en tapper skara åskådare hittat ut till motorstadion under söndagen. Piteå Motorsällskap anordnade FM Racingspecial och totalt fanns det nio klasser. Det blev en lyckad dag för hemmaåkarna Kenneth Andersson och Brage Lundmark, som vann sina respektive klasser.

Åkarna var uppdelade i olika klasser beroende på bilen och alla åkare körde tre omgångar. Därefter räknades de två bästa tiderna ihop och en vinnare utsågs. I klassen Appendix K, där äldre bilar deltog, vann hemmaföraren Brage Lundmark.

– Jag är supernöjd med tävlingen, säger han.

Artikelbild

| Brage Lundmark tävlade med sin nya bil, en Opel ­Ascona B.

Inte självklart

Han vann i överlägsen stil genom att vinna alla omgångar och fick totalt ihop tiden 3,20,12. Men inför tävling var det inte självklart att det skulle gå så pass bra för Lundmark.

– Jag hade inte kört en meter innan tävlingen med denna bil så under den första omgången var det spännande och se hur det skulle gå. Jag ville se hur den skulle bete sig, säger han.

”Kändes riktigt bra”

Artikelbild

| Kenneth Andersson körde lysande och vann sekunder före tvåan.

Den nya bilen är en Opel Ascona B och det var första gången han tävlade i en Opel.

– Jag har gått från Volvo original till Opeln. Det kändes riktigt bra. Jag skulle ta ett sabbatsår i år, men när det var hemmatävling så bestämde jag mig för att köra, säger Lundmark.

Artikelbild

Lundmark vann som sagt i överlägsen stil i sin klass, och Kenneth Andersson ville inte vara sämre. Han dominerade sin klass, som var Rally för fyrhjulsdrivna bilar.

– Jag var snabbast i alla åk så det är alltid bra. Allt fungerade bra, säger han.

Artikelbild

"Lite lugnare"

Han tävlade i sin Subaru impreza N12 och hans totala tid blev 3,06,79. Hans sista varv var det snabbaste under hela tävlingen och klockade drygt 92 sekunder.

Artikelbild

| Andersson och hans Subaru tog kurvorna väl, framför allt i den tredje omgången där han kapade två sekunder.

– Jag tog det lite lugnare i kurvorna under det sista åket och då fick jag till det mycket bättre. Jag kapade nästan två sekunder, och det är jag nöjd med, säger Andersson.

Men det kunde gått snabbare för Andersson. Regnet påverkade banan och Andersson ger sin syn på vädrets påverkan:

– Det är klart att regnet påverkar körningen. Det blir lite halare och svårare att hantera bilen men det är lika för alla.