I år blev Aronsson den första kvinnliga spelaren fostrad i Piteå kommun att bli uttagen till ett svenskt A-landslag i fotboll.

Men efter säsongen bestämde hon sig för att lämna Piteå IF. Något hon berättade om för PT.

Nu står det klart att hon kommer att spela i Linköping FC. Kontraktet är skrivet över två säsonger.

Hon kommenterar klubbytet på sin nya klubbs hemsida.

– Linköping har för mig alltid varit en professionell förening med väldigt bra placeringar i damallsvenskan genom åren. De har även alltid spelat en passningsorienterad, anfallsinriktad fotboll vilket jag själv som individ gillar att spela. Varför jag tillslut bestämde mig för LFC är för att jag tror att det är en klubb jag kan utvecklas och ta nästa steg i. Jag har fått en väldigt bra bild av Olof och över hur man kommande säsonger ska jobba för att få en stark lagsammanhållning, för att sen kunna få ut mer som lag. Jag är jätteglad över att tillhöra LFC de två kommande säsongerna och ser framemot att fightas för en medalj igen nästa år.

Manager Olof Unogård uttalar sig också.

– Vi bestämde oss ganska tidigt för en förändring på högerbacksplatsen och har haft Ronja högst upp på önskelistan ett bra tag nu. Det känns otroligt skönt att vi är i hamn och Ronja är en klockren “LFC-värvning”; 22 år men redan en meriterad och rutinerad spelare, bofast i U23-landslaget och som bankar ordentligt på A-landslagsdörren.