Det var i måndags som Johan Forsberg officiellt blev klar för spel i Modo kommande säsong. På onsdagen gjorde forwarden från Piteå sin första träning med den hockeyallsvenska klubben.

Det blir ett nytt kapitel för 34-åringen som de senaste tio åren haft sin tillvaro i SHL.

Sista säsongen i Luleå Hockey blev dessvärre turbulent.

På annandag jul skadades lillebrorsan Tobias Forsberg så illa under en hockeymatch med Leksand att han blev förlamad från bröstet och ner.

Det påverkade såklart även Johan Forsberg.

– Det har varit speciell och hektisk tid för mig med högt och lågt, nu börjar jag landa i tillvaron igen, säger han i en intervju med Sportbladet.

Bröderna talas vid dagligen per telefon.

– Det är skönt att rehabiliteringen tar sig framåt, situationen har varit svår att greppa men den har efter omständigheterna växt sig till något positivt som känns hoppfullt och inspirerande. Jag har fått mycket motivation av Tobias kamp och omvärderar mycket i livet, han har alltid varit min idol och det har inte förändrats utan bara stärkts.

Själv blickar Johan Forsberg fram emot en ny säsong i sin hockeykarriär. Valet av ny klubb föll alltså på Modo.

– Jag har varit på väg över hela Europa under hela sommaren och det var min tanke att prova på spel i något annat land, berättar han för Sportbladet och fortsätter:

– Efter mycket övervägande var det här som passande mig allra bäst i mina ambitioner och det var många saker som klaffade både sportsligt och privat. Modo vill framåt och uppåt med högt uppsatta och realistiska mål.