Det borde vara nervdaller i luften när pistolskyttarna träffas den här kvällen. Men det är uppsluppet och skojfriskt. Det pratas lika mycket händelser som vapen och annat. Ändå är det tävling, klubbmästerskapet.

I samma klass

Alla deltar i samma klass. De yngsta skjuter med stöd och seniorerna stående utan stöd. Skjutordningen lottas. Tävlingen går som utslagstävling. Man möter en motståndare, den som vinner går vidare.

Artikelbild

| Urban Sundström tränar flitigt och det resulterade i en tredjeplats i klubbmästerskapet.

Visst skruvas koncentrationen upp. Och visst blir det ett och annat ”skitskott”. Men det är ändå nästan som träning.

Fredrik Holmström, den yngste i gänget är obeveklig. Han tar sig till final och ställs där mot pappa Mats och en av klubbens ”träningsnarkomaner” Urban Sundström. Urban är en av klubbens nyare skyttar och tar varje tillfälle i akt att träna, inte minst hemma i källaren.

Fem skott

Skyttarna skjuter bara fem skott i varje omgång. Likadant i finalen. Det är rätt jämt mellan seniorerna Urban Sundström och Mats Holmström. Urban skjuter 43, Mats skjuter 44. Men den unge sätter de gamle på plats. Fredrik Holmström skjuter maxpoängen 50 och vinner.

Artikelbild

| Spända skyttar vill göra bra resultat i mästerskapet. Fr.v. Olof Marklund, Per Holmgren och Kristian Stridsberg.

Sedan fortsätter skyttarna att träna. Äkta makarna Inga-Britt och Per Holmgren står sida vid sida och försöker bräcka varandra. Kristian Stridsberg som var en av Norrbottens bästa ungdomskyttar på luftgevär kämpar på. Olof Marklund, en av Sveriges bästa skeetskyttar en gång i tiden har också fastnat för pistolskyttet.

Stor succé

Artikelbild

| Inga-Britt Holmgren är en av klubbens två aktiva damskyttar.

– Nu tränar jag en gång i veckan. Det är inte mycket om man jämför med skeetskytte-tiden, säger han.

En sak som det pratas mycket om är den traditionella spark-skyttetävlingen i Lövlund den 11 april. Det har blivit en stor succé och lockar skyttar från när och fjärran. Det är en fältskyttetävling där de tävlande tar sig runt banan med sparkstötting.

Artikelbild

| Öppna riktmedel är vad som gäller i pistolskytte.

Arjeplogs pistolskytteklubb bildades 2011.