Försvaret i fokus för Wibax Piteå

Bortamatch mot Strängnäs – då jagar Wibax Piteå första segern på över en månad. En nyckel är att få ordning på försvarsspelet.

Wibax Piteå har tränat hårt på defensiven. Tränaren Magnus Stenström hoppas det ska ge resultat mot Strängnäs. (Arkivbild)

Wibax Piteå har tränat hårt på defensiven. Tränaren Magnus Stenström hoppas det ska ge resultat mot Strängnäs. (Arkivbild)

Foto: Gunnar Westergren

Piteå kommun2019-11-15 11:47

Efter tre raka förluster och 25 mål i baken kunde landslagsuppehållet inte kommit lägligare för Wibax Piteå i innebandyns norra allsvenska.

– Matchen mot AIK senast (torsk med 3–9) var vår största dipp, där gjorde vi en riktigt dålig match. Det har verkligen passat bra att få två veckor på oss att träna nu, säger tränaren Magnus Stenström.

Dessvärre åker laget till Strängnäs med ett par tunga avbräck. Centerforwarden Elias Karlsson dras med känningar i baksida lår medan offensive backen Markus Renberg har ljumskproblem.

– Det är lite synd. Två tunga tapp givetvis ...

På onsdag är Wibax Piteå tillbaka på hemmaplan när RIG Umeå kommer på besök.

– Då är vår förhoppning att de kan spela igen, men det är svårt att riktigt veta hur allvarliga skadorna är.

Men först (på söndag) väntar alltså Strängnäs på bortaplan.

Vad har ni filat på under uppehållet?

– Försvarsspelet. Vi har varit alldeles för högt uppe och haft bolltapp som straffat oss direkt, därför är försvaret prio ett, förklarar Magnus Stenström.

På sex matcher har tabellnian Wibax Piteå släppt in sju mål i snitt.

Strängnäs ligger bara ett par placeringar högre i tabellen, men har å andra sidan imponerat mot flera av seriens topplag.

– De vann senast borta mot Hagunda vilket var riktigt starkt, men vi har ändå en bra känsla i laget och det har sett jättebra ut på träningarna, säger Stenström.

– Jag hoppas att vi kan göra en riktigt bra match och knipa en eller gärna tre poäng. Det är bara köra hårt!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!