Hemmapubliken som var i lyckorus sedan Leksand, i första matchen med nya tränaren Roger Melin, tagit ledningen med 3–1 mot Almtuna, tystnande.

Det ska direkt påpekas. Det var inget ojuste bakom situationen. Forsberg försökte göra en tackling men missade och flög med huvudet in i sargen.

Matchen avbröts och spelarna tog en tidigare pausvila.

Artikelbild

| Tobias Forsberg fick bäras av isen.

Medan sjukvårdspersonalen tog hand om Tobias Forsberg kom de flesta av hans lagkamrater ut ur omklädningsrummet för att se hur det var med honom.

Efter flera minuters arbete av sjukvårdspersonalen bars Tobias Forsberg ut på bår för vidare transport till sjukhus med ambulanshelikopter uppger DT.se

Efter matchen kunde Martin Nyberg, naprapat i Leksand, berätta att det var två läkare som tog hand om Tobias Forsberg på isen, som sedan var vid medvetande när de bar ut honom.

– Nu är han på sjukhus och jag kan inte säga mer, säger Martin Nyberg.

Artikelbild

| Tobias Forsberg fick bäras av isen.

Klubben ville sent på kvällen inte kommentera skadeläget.

– Det jag såg var att han åkte in med huvudet i sargen. Vi kunde bara säkerställa honom på plats och bedömningen rakt av var att han skulle till sjukhus, säger Nyberg till DT.se

Hemmaklacken tillverkade snabbt en banderoll med orden ”Kriga för Tobbe” och höll upp den. Leksand vann med 3–2.

– Jag har själv varit med om samma sak och har fortfarande sviter av det som hände mig, säger segertränaren Roger Melin, som tystnar och fortsätter:

– Detta solkar naturligtvis segerglädjen. Man är ju människa och man känner för sina medmänniskor. Nu skulle jag bara vilja hälsa till Tobias och hoppas det gått bra för honom och att det inte är något allvarligt.

Roger Melin berättar om sin händelse Det var i slutet av 1970-talet när han spelade för Örebro borta mot Mora. Han skulle tackla Hans Hansson som vek undan. Melin flög med huvudet in i sargen och svimmade.

– Jag vaknade på båren när de bar ut mig. Man blev rädd och var chockad. Det var svårt att få kontroll över kroppen och veta om jag känner något och kan röra på mig. Sedan bar det iväg till Mora lasarett. De klippte upp tröjan, röntgade mig och jag blev kvar över natten, berättar Roger Melin och fortsätter:

– Jag har fortfarande sviter av det. Nu får vi verkligen hoppas att det gått bra för Tobias.