Karaktärsliraren Johan Forsberg, med en verktygslåda fylld av skicklighet och rutin, på träning med moderklubben väcker förstås drömmar och känslor hos PHC-supporters.

Ämnar inte att vara glädjedödare, men det är troligen en bit kvar innan en Forsberg i Piteåtröjan blir verklighet.

Hockeymässigt tror jag faktiskt att det skulle vara en fullträff för båda parter. Knappast för Johans plånbok några månader, men var tog den där tanken om supporterlirare vägen kan man undra. Läget har sällan varit bättre än nu.

Tiderna förändras förvisso och det var ett tag sedan Piteåikoner som världsmästarbacken Hasse Svedberg, Jan Lundqvist, elittränaren Lasse Öhman, Lasse Lindgren, Jan Erik Sandberg, Leif R Carlsson, Ulf Wikgren, Lasse Hurtig (som tog med sig Johan Strömwall) valde att ge sista gnuttan till moderklubben. Grabbar som Janne Sandström, Mattias Öhlund, Tomas Holmström och Mikael Renberg hade med stor sannolikhet tagit några skär för PHC om inte en tuff skadebild sagt stopp.

Johan Forsberg, som spelat allt från division ett, allsvenskan, SHL och vunnit SM och varit slutspelsskyttekung är vässad och vältränad som få. En höst i Piteå och jag blir inte det minsta förvånad om han, Magnus Isaksson och Joakim Högberg gör en månad i något av SHL-lagen Luleå eller Skellefteå. Sedan är allt öppet om de vill fortsätta där eller försöka spela upp Piteå i allsvenskan.