Loppet blev en rafflande uppgörelse. Diamanten tog planenligt hand om ledningen och när på pappret värste konkurrenten Makethemark hamnade långt ner i kön var det upplagt för spetsseger. Men det var fler ekipage som ville blanda sig i leken och när Jan Norberg bakom Muscle Hustle valde att svara positionen utvändigt om ledaren, istället för att få andra par utvändigt bakom Zenit Brick, fick Diamanten obarmhärtig press samtidigt som köhästarna bjöds in i loppet. Diamanten höll starkt där framme men kroknade lite sista biten och fick nöja sig med tredjeplatsen. Istället var det vasst spurtande duon Makethemark och Dreammoko som gjorde upp om segern. Längsta strået drog fransmannen.

- Man blir jätteglad! Det är inte så ofta man är uppe i Norrland och hälsar på sina vänner och så får man köra en så här fin häst också, sa Peter Ingves som för första gången fått förtroendet att köra Richard Westerink-tränade Dreammoko.

I silverdivisionen stack Stefan Melander-tränade Disco Volante till ledningen i en snabb öppning och sedan körande Ulf Ohlsson fått dämpa tempot en bit stod hästen i en klass för sig. Men det var ytterst nära att segern gick upp i rök i slutkurvan.

- Det var väldigt nära galopp där, sa kusken Ohlsson som trots Makethemarks förlust kunde räkna in en V75-trippel.

Han öppnade omgången med Esprit Sisu i V75-1 oxch Roheryn i V75-2.

V75-omgången bjöd på en riktig smällkaramell och den fyrade Peter G Norman av tillsammans med All Star i klass II. Hästen gjorde en mycket fin insats när han rundade fältet i tredjespår under slutrundan och enkel klev förbi jättefavoriten Emile Zola Sisu till slut.

- Han hade mycket problem som liten men det är en bra häst och de kommer igen, sa Peter G Norman.

I kallblodsloppet blev det seger för Reidun Böhn-tränade Kaksen N.O. som med Tor Wollebaek i sulkyn avslutade mycket starkt i tredjespår och fångade in favoritduon Finseth Yr och Guli Tor före mållinjen. Omgången avslutades av Sign Me Up Too som med sin tränare Emilia Leo i vagnen tog säsongens femte seger i sjätte starten.

De Piteåamatörer som valde att åka ned med sina hästar vände inte tillbaka tomhänta. Orkide C.D fick 7 000 för sin sjätteplats i V75-2, Jetline lika mycket för sin sjätteplats i V75-3. I ett 3-årslopp utanför V75 blev Anthem fyra (12 500 kronor) och Mellby Guava (8000 kronor) femma

På V75 delade sju rätt ut 256 205 kronor. Sex rätt gav 665 kronor och för fem rätt fick man 55 kronor.

.