Åtta av tolv kolleger tippar H65 Höör som tabelletta, men lagkaptenen Sofia Hvenfelt har i stället blicken på slutspelet.

Det viktigaste är att vi kommer till SM-final. Resten får se ut hur det vill, säger hon under upptaktsträffen i Malmö.

Tappade seriesegern

Förra säsongen tappade Höör seriesegern i den absolut sista omgången. Efter 21 raka vinster blev det förlust mot Skuru – som innan avslutningen endast hade förlorat mot just Höör (i första omgången) – och Nackaklubben tog hem grundserien.

Förra året hade vi ett tydligt delmål att komma etta eller tvåa i serien, och lyckades väl med det. Men vi var ändå missnöjda efter säsongen när vi åkte ut i semifinal, säger Sofia Hvenfelt.

I slutspelet åkte Höör, som vann SM-guld 2017 och var i final 2018, ut mot den slutliga mästaren Sävehof. Ett Sävehof som sedan slog Skuru i SM-finalen med klara 3–0 i matcher. Denna säsong tippas Partilleklubben sluta trea i serien.

Vi har ju tappat mycket i rutin inför årets säsong, men vi har varit med om det här tappet många säsonger nu. Det kanske kommer att ta ett tag för att nå den absoluta toppformen, men jag tror att vi kommer stå starka i slutändan ändå. Vi har en vinnarkultur i klubben och vi som har varit där länge gör allt för att den ska leva vidare, säger Sävehofs lagkapten Linnea Pettersson.

Skuru tippas av konkurrenterna som tvåa i grundserien.

Jag tror på oss. Sedan behöver man inte vinna serien för att vinna SM-guldet, säger Skurumålvakten Evelina Eriksson.

Precis som i fjol avgörs SM-finalen i matchserie, bäst av fem.