Piteå Hockey må ha varit bättre i spel fem mot fem i alla tre suddenmatcher mot Tranås i play off-ett och utvisningarna som fick avgörande betydelse i match ett och tre må ha varit tuffa. Det spelar ändå inte den största rollen i slutändan. Det som verkligen stack ut på det negativa kontot var istället det faktum att Piteå endast förvaltade ett av sina tolv powerplay. Och när man samtidigt släpper in sammanlagt fyra viktiga mål i boxplay är det ett kraftigt underbetyg till laget så kallade "special teams".

Säsongen blev rekordkort för Piteå. Ganska precis sex månaders tävlingshockey. Säsongen har också bjudit på flera lärdomar som man kan dra nytta av framöver. Nu vet ledarna i Piteå exempelvis att man absolut inte kan räkna med en hjälpande hand från samarbetsklubben kring bygdens lag, Skellefteå, när nöden är som störst. Skellefteås ledning ansåg att det var viktigare att Linus Hedman och Hannes Lindström spelade i J20-fortsättningsserien än play off-hockey med ett Piteå som saknade ett par nyckelpjäser. 

Sex lag har hoppat av alternativt tackat nej till damfotbollens Elitetta. Allt dyrare resor knäcker klubbar strax under yppersta eliten i fotboll och hockey och vi har nog bara sett första snurren i den karusellen. Fotbollen har tvingats ta sig en ordentlig funderare och det skulle inte förvåna det minsta om hockeyn inom kort måste tänka i andra banor redan innan de sjösatt det nya seriesystemet. 

Wibax innebandygäng bjöd på ännu en underhållningssväng i Norrmalmia Sporthall. Wibax var nere för räkning när Djurgården vände 1-2-underläge till 4-2. Wibax vände dock tillbaka till 5-4 som blev 5-5 innan Isac Zerpe stänkte in 6-5-bollen i nättaket och 7-5 i öppen bur. Ett roligt Piteådussin där. Skarpskytten Oskar Forsgren prickade in ett hattrick på Djurgården för andra säsongen i följd. Hatten av för den prestationen från norra allsvenskans främste målskytt.

Under promenaden till Norrmalmia träffade jag ett par idrottsslukare som aldrig sett en innebandymatch live. Till dem och alla andra sportälskande Piteåbor bjuder jag ett litet tips. Sporten äger alla ingredienser som kittlar. Fart, teknik, taktik, aritisteri och spänning. Kommande hemmamatch mot Bele gäller förmodligen nytt kontrakt för Wibax eller inte. 

Till sist...

...är Väsby, som ett vingklippt Piteå noterade 4-3 och 0-1 mot i Allettan,  klart för allsvenska kvalserien.