E-sportchefen: "Utmana de bästa finska lagen"

Luleå Hockey startar ett e-sportlag i EA Sports NHL-spel. Det digitala lagets sportchef Andreas Joanson, har satt ihop ett lag som ska tävla i den högsta europeiska serien.

"Det som är bra med e-sport är ju att alla kan spela det, Kille som tjej, gammal som ung", säger Luleå Hockeys e-sportchef Andreas Joanson.

"Det som är bra med e-sport är ju att alla kan spela det, Kille som tjej, gammal som ung", säger Luleå Hockeys e-sportchef Andreas Joanson.

Foto: Håkan Stridblom

E-Sport2019-11-13 09:06

Sportchefen för Luleå Hockeys e-sportlag, Andreas Joanson, är nöjd klubbens satsning och har via sina kontakter fått ihop en namnstark trupp.

– Det har varit ganska mycket jobb med att få ihop laget. Men till slut hittade jag rätt personer och det känns jäkligt bra, säger Andreas Joanson. 

Hur jobbar du som sportchef?

– Jag kommer ha tät kontakt med spelarna och vara en brygga mellan mina chefer i Luleå Hockey och laget så att säga så att samarbetet blir bra, säger Andreas Joanson.

Varför gör ni den här satsningen?

– Vi vet om att e-sporten växer globalt och efter att vi har fört samtal i föreningen har vi kommit fram till att vi vill vara med på det här och se vad det leder till, säger Joanson.

De första spelarna för Luleå Hockey i NHL 20 är Hampus Duvefelt, Viktor Ghamari, Connor Martindale, Ville Luukkonen, Mattias Tagesson, Ville Korhonen, Aleksi Ahola, och Joni Pentti. Fyra finländare, tre svenskar och en engelsman.

Det är ett samspelt lag som spelat tillsammans men som nu går in i Luleå Hockey. Laget kliver till veckan in i den högsta europeiska ligan, ECL Elite, men matchdatum för premiären är inte spikat.

Vad är målsättningen?

– Vi vill utmana de bästa finska lagen och försöka ta oss så långt som möjligt, säger Andreas Joanson.

Stefan Enbom, vd för Luleå Hockey, om satsningen:

– Som en spännande aktivitet för att bredda intresset för hockey bland barn och ungdomar har vi beslutat att starta upp ett lag i det populära spelet NHL 20 från EA Sports. Vi tar oss an denna satsning med öppet sinne och har nu satt samman ett lag som kommer att representera Luleå Hockey, säger Enbom i ett pressmeddelande.

Andreas Joanson är sportchef för Luleå Hockeys satsning på EA Sports NHL-spel.
Andreas Joanson är sportchef för Luleå Hockeys satsning på EA Sports NHL-spel.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!