BOSSES DRAG Svenska Spel bjöd hela 17 gånger på Charlotte Kalla-seger i milloppet i lördags. Den gången blev Charlotte tvåa, men vann jaktstarten dagen därpå. 2,05 bjuds i en head mot Marit Björgen i skiathlon, söndag.

Världscupstävlingarna avgörs i lejonens egen kula, norska Lillehammar. I sprinten som avgörs lördag serveras tre intressanta ”headar”. Hemmamötet Björgen- Weng (2,05 -1,60), Stina Nilsson- Caspersen Falla (1,85-1,75) och ”hat-mötet” Calle Halvarsson- Petter Northug (1,45- 2,35). De sistnämnda ställs även mot varandra i en skiathlon-head (1,65-2,15).

Wibax skymtar ljuset i tunneln i den norra innebandyallsvenskan. Laget ställs dock inte inför någon enkel uppgift när tabelltvåan Strängnäs besöker Norrmalmia (2,67-1,86). Förra säsongen var det Wibax som satt i favoritposition inför mötet. Hemmalaget pepprade Strängnäs där målvakten tog allt varpå gästerna kunde kontra till sig en bekväm seger. Många viktiga pjäser har blivit varma i Wibaxkläderna på sistone och talangen Isac Zerpe, sex mål i division två-derbyt mot Öjebyn i tisdags, kan bli en ny publikfavorit i Norrmalmia. Jag tror att Wibax målvakten Oscar Öberg gör en kanonmatch samtidigt som Erik Nilsson, Joel Grape Tjernström, Elias Nyström och de andra kliver fram. 2,67 på Wibax byggs in i helgtrippeln.

Artikelbild

| Bosse Lundkvist

Luleå Hockey vände och vann mot tabellettan Växjö. Luleå har satt hela elva puckar och tagit full pott efter derbyförlusten mot Skellefteå för en vecka sedan. Detta samtidigt som Skellefteå nollats två gånger i följd (mot HV och Linköping). Har skrivit det tidigare och skriver det igen. Thomas "Bulan" Berglund är på god väg att få stil på Luleå. Laget har plockat flera imponerande skalper även om man fortfarande ligger placeringen under topp sex. Med tanke på att Skellefteå med stor sannolikhet kommer att tvingas spela en handfull matcher utan förstalinan under OS-uppehållet är tipset för dagen att Luleå har större chans till topp sex-placering, det vill säga direktkvalificerat för slutspel, än Skellefteå.

Luleå möter Linköping hemma, lördag (2,17-2,75). En hyfsat stark etta tror jag. Skellefteå åker till Ängelholm och möter ett Rögle som besegrade Frölunda i hemmaborgen i tisdags. 3,75-1,70 taxeras oddsen till i den matchen. Ett perfekt läge för Skellefteå att hitta målet igen.

I Premier League är Arsenal aningen oväntat favoriter mot Man United (2,46-2,70). Arsenal imponerade förvisso mot Huddersfield men hade problem mot Burnley. Överraskningen Burnley ger för övrigt hela 4,90 om de besegrar Leicester på bortaplan (1,72).

Min helgtrippel blir en lokal variant. Chanstrippeln Wibax, Luleå och Skellefteå ger hela 9,84 i odds om den sitter och varför inte.

Till sist...

...ger Modo 3,20 mot Luleå (1,67) i toppmötet i SDHL. Luleå är det bättre laget men 3,20 på Modo är ett lockodds.