Djurgården slog ut Skellefteå AIK

Det är nattsvart för Skellefteå AIK i mörka november.

Djurgården slog ut Skellefteå ur CHL efter seger hemma på Hovet.

Djurgården slog ut Skellefteå ur CHL efter seger hemma på Hovet.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Stockholms kommun2019-11-19 22:28

Efter sex förluster på de sju senaste matcherna i SHL började tisdagen inte heller bra för Skellefteå. På grund av flygstrul fick laget åka buss till Luleå och flyga ner till Arlanda därifrån istället flera timmar försenade. Det gjorde att matchen fick flyttas två timmar, ingen optimal uppladdning.

Och matchen började inte heller speciellt bra. Efter 14.43 tog Djurgården ledningen genom Dick Axelsson, som blev spelklar för klubben så sent som för en vecka sedan efter att ha haft ett uppehåll under hösten.

– Realistiskt sett kanske jag kan vara riktigt bra vid nyår, men jag tror jag kan vara rätt bra innan dess också, sa Axelsson till Expressen då han blev spelklar.

Djurgården ökade på till 2-0 i slutet av andra perioden genom Gustav Possler.

Det såg riktigt tungt ut inför sista perioden för Skellefteå. Men när Djurgården drabbades av två utvisningar tog laget chansen. Efter 5.04 satte Joakim Lindström 1-2 i spel fem mot tre.

Lindström fick dock själv sätta sig på syndabänken en stund senare - och det tog bara sex sekunder för Niclas Bergfors att göra 3-1. Skellefteå åkte på fler utvisningar och i spel fem mot tre avgjorde Djurgårdens Patrik Berglund med 4-1.

Nye finländaren Toumas Kiiskinen sade till Norran:

– Jag tycker inte att vi känns så frustrerade. Det är fortfarande är tidigt på säsongen och vi kommer förlora vissa matcher och släppa in några billiga mål. Men bortsett från det har vi spelat bra. Så nej, det känns inte som om laget är brydda av läget just nu. För när jag tittar på matcherna i efterhand ser vi riktigt bra ut i många sekvenser. Gäller bara att minimera misstagen så lär vi oss vinna igen.

Djurgården slog ut Skellefteå ur CHL efter seger hemma på Hovet.
Djurgården slog ut Skellefteå ur CHL efter seger hemma på Hovet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!