Det började annars bra för Skellefteå i SHL-mötet. Redan i första bytet satsade backen Jonathan Pudas offensivt med ett farligt skott och på returen vevade Adam Pettersson högt med klubban.

– Det var ett fint läge i slottet på nyspolad is. Det var nära, synd att inte "Pettson" får in den på returen, sa Pudas till C More.

Djurgårdens bästa chans var Jonathan Davidssons friläge som målvakten Gustaf Lindvall stoppade.

Artikelbild

| Här gör Andreas Wingerli 2–0 till Skellefteå, men sedan gick det snabbt utför ...

Den första perioden förblev mållös.

– Vi gör en helt okej period, men vi måste vårda pucken bättre och hjälpa varandra. De som inte har pucken måste vilja ha den, och de som har pucken måste ta större ansvar, fortsatte Jonathan Pudas.

I den andra perioden lossnade det. Joakim Lindström pricksköt 1–0 i power play efter drygt tre minuter, och halvvägs genom perioden utökades försprånget.

Edwin Hedberg bröt i egen zon, kontrade och spelade fram Andreas Wingerli som satte 2–0.

– Jag ser att "Hebbe" får en puck att gå på och han är ruggigt snabb. Jag tar för givet att han kommer slå sin kille och hoppas att han ska lägga över pucken till mig, sa Wingerli till C More.

– Jag försöker bara skjuta på den sida där målvakten kom ifrån. Först såg jag inte att den gick in men det var skönt sen när jag såg att pucken låg i målet.

Glädjen blev dock kortvarig. Djurgården svarade snabbt.

Bara 18 sekunder efter Wingerlis mål reducerade hemmalaget, och sedan hann klockan bara ticka en minut och 18 sekunder till innan det var kvitterat till 2–2.

– De får energi efter målet då de får publiken med sig, innan var publiken ganska tyst, sa Andreas Wingerli och fortsatte:

– Jag vet själv hur det är att spela när publiken går igång och vilken energi det ger laget. Nu gäller det att låta dem rida ut vågen och sen ta över spelet.

Och i den tredje perioden hade Skellefteå en del spel och lägen, inte minst i slutet när man tryckte på i power play. Men slutperioden blev – precis som den första – mållös.

Förlängning krävdes för att avgöra. Eter 34 sekunder fick Jakob Lilja läget och blev Djurgårdens hjälte när han satte 3–2-målet.

– Trots att vi tappar 2–0 i andra har vi ett ganska bra utgångsläge på bortaplan inför tredje, sa Skellefteås tränare Tommy Samuelsson till C More efter förlusten.

– Jag tycker att vi handskas ganska bra med det förutom att vi inte får in trean. Det är hungern och attackviljan på mål som avgör.