Därför nobbades Luleåspelarna av Tre kronor

Timmar innan Luleå Hockey påbörjade sin resa till schweiziska Lausanne för att spela CHL-kvartsfinal blev Tre kronors trupp till Channel One Cup officiell. Den innehåller förvisso en norrbottning men ingen Luleåspelare.

Varken Jesper Sellgren eller någon av hans lagkamrater i Luleå Hcokey blev uttagna till landslaget.

Varken Jesper Sellgren eller någon av hans lagkamrater i Luleå Hcokey blev uttagna till landslaget.

Foto: Pär Bäckström / Frilans

Ishockey2019-12-02 15:52

Formstarka Luleå Hockey toppar SHL efter 22 omgångar och har vunnit 14 av sina 16 senaste matcher inräknat CHL och SHL. En rad spelare har presterat på topp och har erfarenheter från spel i landslaget. 

Trots det blev ingen Luleåspelare uttagen till den trupp som Tre kronors förbundskapten Johan Garpenlöv presenterade under måndagen inför Channel One Cup i Moskva 12-15 december. 

VM-hjältarna Arttu Ilomäki och Juhani Tyrväinen blev heller inte uttagna i Finlands trupp. Men det finns en logisk förklaring till att Luleåspelarna inte spelar turneringen. 

Den 10 december, med andra ord två dagar innan turneringen i Ryssland spelar Luleå Hockey returmötet mot Lausanne i CHL-kvartsfinalen. 

– Vi har ju match i CHL dagarna innan så det krockar litegrann. Förra året togs inte de spelarna som spelade i CHL samtidigt ut i landslaget så jag utgår ifrån att det är samma nu, säger Jesper Sellgren, som blev uttagen i Tre kronor senast det begav sig. 

Luleå Hockeys assisterande tränare Henrik Stridh gör samma analys och menar att det inte är Luleå Hockey som stoppat spelarna.

– Det är väl alltid kul om vi får med spelare i landslaget. Det är alltid en fjäder i hatten för spelarna och föreningen, men ska man vara egoistisk så är det givetvis så att spelarna skulle må bra av lite vila. Nu spelar vi ju i CHL fortfarande när turneringen drar igång, säger Stridh. 

Men det är inget ni snackar med spelarna om?

– Nej, vi kan inte rå på uttagningarna. Det är (Johan) Garpenlöv som har hand om det.

En som däremot blev uttagen är norrbottningen och förre Luleåspelaren Malte Strömwall, som numera spelar i Sochi i KHL.

– Det är en offensiv spelare som kan göra mål, det ska bli kul för oss att få in honom igen och jobba med honom. Vi får se om han kan ta det spel han har i Sochi in i vårat lag och matcherna som vi kommer spela i Moskva, säger förbundskaptenen Johan Garpenlöv

Under tisdagen spelar Luleå Hockey kvartsfinal mot Lausanne.

– Det ska bli roligt. Vi vill ju som sagt gå hela vägen och då måste vi ta oss förbi Lausanne först, säger Jesper Sellgren. 

Då får även Emil Larsson äntligen göra comeback efter sin handskada. 

– Det har varit många och långa veckor med mycket träning utanför laget så det ska bli kul att få åka med laget igen, säger Larsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!