Centern förlänger med Luleå Hockey

Jonas Berglund har stått för en imponerande säsong så här långt. Nu står det klart att han förlänger med Luleå Hockey.

Jonas Berglund

Jonas Berglund

Foto: Petra Älvstrand / Frilans

Ishockey2019-11-20 14:31

28-åringen från Älvsbyn har kritat på ett nytt kontrakt över ytterligare två säsonger, till 2021/2022. 

– Det känns otroligt bra att vi har kommit överens om en fortsättning och jag är stolt över att få fortsätta vara en del av Sveriges vackraste förening ytterligare två säsonger, säger Berglund till klubbens hemsida.

Berglund är just nu uppe på fyra SHL-mål och tre poäng i CHL.

– För egen del har det gått bra hela säsongen och det känns som att jag har tagit nästa steg i mitt spel. Jag känner förtroende från både tränare och sportchefer, vilket är väldigt kul och det man längtar mest av allt just nu är att få vara med och vinna ytterligare ett SM-guld till föreningen, säger Berglund.

Ulf Engman, vice general manager:

– Det känns jättebra att vi kommit överens med Jonas Berglund som har börjat den här säsongen på ett väldigt bra sätt. Han har under sin tid i Luleå Hockey visat att han är lika användbar som center som ytterforward och han är en spelare som vi gärna har inne i slutet på matcherna när allt ska avgöras. Jonas är en väldigt bra spelare i boxplay och har både utvecklat och fått utdelning i sitt offensiva spel - vilket gör honom än mer användbar för vårat lag. 

Berglund kom till Luleå Hockey som junior och spelade flera säsonger i klubben innan han gick till Asplöven i allsvenskan. Sedan blev det spel i Norge innan han återvände till Luleå säsongen 2017-2018. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!