Bodens BK mitt mardrömmen: "Väldigt skärrat"

Det var under USM för P14 som verkligen förändrades helt för Bodens BKs P14-lag. Från match till full panik. "Det blev kaos i hallen", säger Johan Nyström.

Ingen skadades då bilen kraschade genom väggen samtidigt som BBK:s P14 spelade match.

Ingen skadades då bilen kraschade genom väggen samtidigt som BBK:s P14 spelade match.

Foto: Privat

Handboll2019-12-02 18:51

Det var under lördagskvällen som det hela hände. Bodens BK hade just gjort 9–7 när en bil brakade genom Vikingahallens ena vägg. Panik utbröt och spelare, ledare och åskådare flydde därifrån.

Mannen som körde bilen misstänktes till en början för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Men det var en rubricering som senare utvidgades till försök till mord.

– Han anhölls som skäligen misstänkt, vilket är den lägre misstankegraden, under söndagskvällen och nu väntar vidare undersökning, Mats Eriksson, presstalesperson region Stockholm.

Är han känd av polisen för liknande brott tidigare?

– Det är inget som vi vill kommentera.

Vad är nästa steg?

– Vi ska kontrollera ännu fler uppgifter om omständigheterna. Vi kommer att hålla förhör med föraren och vittnen till händelsen samt andra personer som kan tillföra utredningen viktiga saker, Mats Eriksson.

Det finns uppgifter i media som talar om att fordonet på något sätt var riggat vid händelsen.

Finns det några omständigheter i och kring bilen som ni vill kommentera?

– Jag har sett att det förekommer uppgifter i media kring olika saker, men det är såklart inget vi kommer att kommentera i nuläget. Det är sånt som vi anser skulle kunna förstöra förundersökningen, säger Eriksson.

Under måndagseftermiddagen dementerade åklagaren Jenny Karlsson uppgiften att det skulle handla om ett terroristbrott.

– Nej. Det finns ingen misstanke om terroristbrott. Och det är inte Säkerhetspolisen som utreder händelsen. Det är den vanliga polisens ärende, säger hon till DN. 

Senare under måndagskvällen släpptes mannen och misstankarna var försvagade.

Bodens BKs P14-lag var ett av lagen som spelade match då bilen kraschade genom väggen i Vikingahallen. 

– Vi hade landat ganska bra i själva situationen ända fram till att rubriceringen förändrades till försök till mord. Då slängdes det ytterligare ett vedträ på elden, säger Johan Öhman, tränare.

Hur har ni handskats med händelsen?

– Vi försökte agera lugnt med laget. Det är fortfarande väldigt mycket spekulationer kring händelsen så vi försöker avvakta vad som händer, säger Nyström innan han fortsätter:

– Det gäller att inte dra några förhastade slutsatser och agera på dem. 

Hur har laget reagerat?

– Vi samlade grabbarna för ett möte redan nere i Märsta och i kväll kommer vi att samla grabbarna för ännu ett möte här i Boden. Vi kände att det var läge att prata igenom allt ännu en gång, säger Nyström.

Har ni tagit hjälp av någon till samtalen?

– Vi har tagit hjälp av Bodens Kommun som kommer att hålla i mötet under kvällen (läs måndagen). Det känns som en säkerhetsåtgärd om det är någon som vädra något mer. Det handlar om att se till att grabbarna om dom vill får diskutera mer, säger Nyström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!