I ljudklippet från PT säger Bodentränaren i en het ordväxling med en åskådare:

"Ååååh. Filmar. Han filmar ju, han börjar filma. Det är därför vi kör på honom. Fattar du inte det, då är du dum i huvudet".

Efter att Bodens ordförande Joakim Svensson själv lyssnat på ljudklippet står han fortsatt fast vid att det inte handlar om någon hämndaktion.

– Han sa ju att det är därför han kör på målvakten. I det ljudklippet jag lyssnade på sa ju Petter inte att han hade beordrat någon. Det är ju olyckligt att han skriker till publiken då han är arg. Det här för ju inte vår verksamhet framåt men samtidigt är det i affekt då någon provocerar honom. Det är olyckligt, det är ju vad det är, säger Joakim Svensson.

Men ni står fortfarande bakom att det inte handlar om någon hämndaktion?

– Så vitt jag vet har vår sportchef (Rolf Nilsson) tagit upp det här med tränarna och frågat om de gjort något sådant. Och de har bedyrat att det inte stämmer att de skulle beordra att gå på målvakten, och vi måste ju lita på vad de säger.

Hur går ni vidare nu?

– Vi måste prata med Petter och höra i vilken situation han har sagt det där, för det ställer inte Boden Hockey i någon bra dager att vi skriker till publiken. Samtidigt tänker jag att vi inte får hoppa i brallan för det känns som att det är provocerande. Jag tycker det är dåligt av publiken, man ska inte skrika och provocera, det är ju bara idrott det handlar om. Men det är också dåligt av våra företrädare att skrika tillbaka till publiken. Det leder inget vart, och jag tycker allt det här är väldigt olyckligt.

Men Petter Lasu Nilsson kommer fortsatt vara tränare i Boden Hockey?

– Alltså. Efter ljudklippet tänker jag så här. Att publiken skriker till honom när han är på väg ut och Petter skriker tillbaka, det är väldigt dumt och olämpligt. Men om någon skriker till mig att jag är en idiot nog är det lätt hänt att man svarar något som inte är så överlagt. Om något är förmildrande så är det väl det. Jag tänker att det har varit en ganska hätsk stämning. Vi måste ju prata med Petter men tills vi tar något annat beslut kommer vi att stå bakom honom, så är det naturligtvis.

Sporten har också varit i kontakt med sportchefen Rolf Nilsson som liksom sin ordförande står bakom Petter Lasu Nilsson:

– Jag har inte hört klippet. Men tränarna sa att det var väldigt obehagligt där och att de blev attackerade från läktaren. Det var väldigt hätsk stämning. Piteå Hockey bör tänka på säkerheten. Det är folk som står och kastar grejer och då sa Petter att ”istället för att stå där uppe och gapa är det väl bättre om de kommer ner”, säger Nilsson.

Sportchefen menar också att det blivit mycket fokus på Ekdals pååkning av Vännström – men inte andra incidenter i matchen där Piteåmålvakten påstås ha filmat till sig utvisningar.

– Den situationen (när Joel Vännström fälls, reds anm) ser man ju inte på videon. Däremot ser man de andra situationerna väldigt tydligt där han filmar.

Han filmar i matchen?

– Ja, men herregud. Och får med sig utvisningar. Det är många situationer, inte bara en. Det är satt i system.

I klippet säger Lasu Nilsson att de kör på målvakten för att han filmar. Är det så?

– Absolut inte. Det finns inte på kartan. Man kan inte insinuera något som inte är sant. Det är rena osanningar som är rent ut sagt obehagligt.

Albin Eklund har inte haft något kontrakt med Boden, utan varit med och tränat från och till, enligt Rolf Nilsson.

– Det var när skadorna dök upp i förra veckan, och vi hade juniorer skadade, som han blev aktuell att komma in och spela.

Det var inte tänkt att bli fler matcher?

– Njaa, det beror väl på skadesidan och vilka spelare vi lyckas få ihop. Vi har inga pengar att värva ihop spelare. I det läget ville vi bara få ihop ett lag.

Kommer han spela mer med er den här säsongen?

– Det kan jag inte uttala mig om. Vi tar en sak i sänder. Nu är han avstängd, så får vi se.

Men det är inte uteslutet?

– Vi har inte hunnit reflektera över det. Det får vi ta senare.

Är det en slump att samma spelare är inblandad i två incidenter på en vecka?

– Jo, det tror jag. Absolut.

Norrbottensmedia har sökt Petter Lasu Nilsson för en kommentar. Till Rolf Nilsson ska han dock ha sagt att han inte vill uttala sig.

– Det står överallt att Petter är vår nya tränare. Han är inte tränare hos oss. Vi har inte bytt någon tränare. Han har gått in och hjälpt ”Nobbe” som haft problem att hinna med jobbet. Att Petter ska gå på någon presskonferens och försvara något är liksom inte hans jobb. Vi har både en huvudtränare och en assisterande som vi är väldigt nöjda med. Petter ska inte vara på presskonferenser, han är inte anställd för det, säger Rolf Nilsson om varför inte Petter Lasu Nilsson gör media.