Beskedet: Då kan succéspelaren vara tillbaka

Luleå Hockeys succéforward räknar med att vara tillbaka i full träning igen nu på fredag. Förhoppningen är att han ska vara tillbaka och spela matcher efter uppehållet.

Luleå Hockeys Jonas Berglund förväntas vara tillbaka efter uppehållet.

Luleå Hockeys Jonas Berglund förväntas vara tillbaka efter uppehållet.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2019-11-06 16:29

Det var under Luleå Hockeys match mot Växjö Lakers som Växjös back Tim Erixon gick in sent i en duell med Luleås centerforward Jonas Berglund. 

28-åringen från Älvsbyn som redan slagit sitt eget målrekord redan efter 16 omgångar, blev liggande och fick ledas av isen. 

Under onsdagen var Berglund ute och kände på isen igen för första gången sedan skadan. Och prognosen är i dagsläget positiv. 

 – Jag var på is tidigare idag (onsdag) och ska gå på is imorgon (torsdag). Om allt går som det ska är tanken att jag ska köra för fullt på fredag, säger Jonas Berglund.

Vad var det som hände egentligen?

– Jag får ut pucken men ser honom sent och han landar på mig så jag fick en liten smäll. Men det ska inte vara någon större fara med det. 

– Jag har inte någon känning i huvudet eller så. Det är på lite andra ställen jag har ondare men sakta men säkert bättre dag för dag. 

Nu räknar Berglund med att vara tillbaka i spel igen efter landslagsuppehållet. 

Luleå Hockey kör igång igen den 12 november med den första åttondelsfinalen borta mot Bern i CHL-slutspelet. Två dagar senare möter laget Djurgården på bortaplan i SHL. 

– Om jag inte åker på något bakslag så siktar jag på att vara tillbaka då. Nu när vi har ett uppehåll så kommer jag förhoppningsvis inte missa några matcher. Jag har fått ett bra rehabprogram så förhoppningsvis är det bra till nästa vecka. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!