Visar alla basketmatcherna – så gör du för att se

PT, NSD och Kuriren storsatsar på baket. Tidningarna tv-sänder samtliga matcher i grundserie och SM-slutspel med BC Luleå och Luleå Basket i flera år framöver. Först ut är premiären i SBL herr fredag 22 september mellan BC Luleå och Umeå BSKT.

Luleå Basket och BC Luleå visas på våra sajter.

Luleå Basket och BC Luleå visas på våra sajter.

Foto: Petra Älvstrand/Pär Bäckström

Basket2023-09-22 11:42

Fredag kväll 19.04 inleds seriespelet för Luleå BC. Men Sportens sändning startar redan klockan 18.40 med studiosnack direkt från golvet i Luleå Energi Arena. I studion ger basketbloggaren Peter Lindvall sina analyser av BC Luleås chanser i år och det blir även intervjuer med intressanta gäster.

Sedan fortsätter vi att sända samtliga BC Luleås matcher i SBL den här säsongen och kommande åren.

Dessutom kliver mästarlaget Luleå Basket in i seriespelet för SBL dam 8 oktober 14.30 mot Alvik på bortaplan.

Tidningarna sänder även Luleå Baskets samtliga matcher i grundserie och slutspelet den här säsongen och följande år.

– Vi genomför vår största basketsatsning någonsin genom att bjuda på en heltäckande tv-bevakning av våra två stora elitlag. Det känns fantastiskt att kunna erbjuda matcherna i flera år framöver, säger Per Sandberg, sportchef för tidningarna.

Förutom själva matcherna blir det uppsnack i studio vid utvalda tillfällen, höjdpunkter från matcherna, analyser och nyheter.

– Vi tar ett stort steg framåt i vår bevakningen och kommer närmare lagen än någonsin, säger Sandberg.

Möjligheten att ta del av sändningarna ingår i alla premiumabonnemang men inte bas digital. Har du inte tillgång till något premiumabonnemang på PT går det att ordna här.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!