Forsberg uppvaktad med ungdomströjan

Tobias Forsberg gavs en liten flashback från ungdomstiden i MSSK när klubbens flickspelare signerat en gulsvart tröja.

Björn Larsson tillsammans med Tobias Forsberg vid utdelningen av MSSK-tröjan.

Björn Larsson tillsammans med Tobias Forsberg vid utdelningen av MSSK-tröjan.

Foto: Privat

Sport2019-11-25 20:37

Det var i samband med NHL-matcherna mellan Tampa Bay och Buffalo Sabres i Stockholm som MSSK-flickornas tränare Björn "Bjösse" Larsson besökte Tobias i hemmet utanför Stockholm och gav honom den signerade matchtröjan.

– En uppskattad present från flickorna till Tobias. Han kände givetvis igen tröjan från sina ungdomssäsonger på rinken i MSSK, berättar Björn.

Tobias mamma Maria har haft hand om flera av MSSK-flickorna i skolan. 

– Bland andra mina två, säger Björn som apropå flashbacks var en av många som berördes starkt när olyckan drabbade Tobias Forsberg annandag jul ifjol.

– För fem år sedan hamnade jag handlöst i sargen under en hockeymatch. Det blev bara svart och jag fördes med ambulans från ishallen Kristallen i Rosvik till Sunderbyn. Det var under en match mellan Rosvik och Älvsbyn. Domaren bröt matchen direkt. Jag hade en väldig tur i oturen. Andra och tredje kotan i ryggen skadades men jag klarade mig med att opererar en axel. Har ständig smärta i nacken och ibland strålar det ned mot höften, men jag har lärt mig leva med problemen, berättar han.

-Det var hemskt att höra Tobias berätta om sin olycka. När han låg med kinden mot den kalla isen. Han minns ju allt före och efter. 

Piteåkillen Björn Larsson är en genuin Luleå Hockey-supporter. Att tröjan med autograferna gick i gulsvart fick gå för den här gången.

– Jag försöker förtränga att det är Skellefteås färger under flickornas träning och matcher, avslutar han med ett skratt.

Hockeyspelarna i Munksund/Skuthamn stöttar Tobias Forsberg som tillhörde föreningen som ungdom.
Hockeyspelarna i Munksund/Skuthamn stöttar Tobias Forsberg som tillhörde föreningen som ungdom.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!