Luleå Hockey föll efter förlängning

Luleå Hockey hade ledningen två gånger, men fick till slut ge sig borta mot Rögle.

Jack Connolly nätade mot sitt gamla lag Rögle, men det blev ändå förlust för Luleå Hockey på bortais. (Arkivbild)

Ängelholms kommun2019-10-03 21:31

Den första perioden blev mållös, men var inte händelsefattig för det. Efter 13 minuters spel delade Rögles Nils Höglander ut en armbåge som knockade Luleåbacken Fredrik Styrman.

Styrman fick hjälpas av isen medan Höglander, 18-åringen som är hockeyfostrad i Arvidsjaur, fick matchstraff.

I den andra perioden kom första målet. Jack Connolly, med ett förflutet i Rögle, gav Luleå ledningen efter 30.47.

Rögle kom dock tillbaka i den tredje perioden. Inte bara en gång, utan två. Först kvitterade Dennis Everberg till 1–1, sedan gav Juhani Tyrväinen Luleå ledningen på nytt, innan Mattias Sjögren återigen kvitterade till 2–2.

Alla tre målen kom inom loppet av tre minuter i mitten av slutperioden.

Matchen gick så småningom till förlängning där Rögle vann. Backen Craig Schira, tidigare i just Luleå Hockey, satte avgörandet till 3–2 för hemmalaget.