Fritzons tidigare roll som migrationsminister gör henne förvisso väldigt kunnig men å andra sidan inte särskilt populär. Min initiala analys var att det kommer bli svårt för S att fiska röster med Fritzon eftersom sossarnas migrationspolitik inte gillas av någon, varken asylrättsrörelsen eller rasisterna.

Asylrättarna tycker att S inte varit öppna nog. Dessa kommer antagligen rösta på något annat, mer frihetligt parti. Rasisterna, som tycker Sverige och Europa inte borde hjälpa människor som flyr från krig, har också andra partier att rösta på. De kan faktiskt välja och vraka nu för tiden.

Vilka kandidater har egentligen de andra partierna skrapat fram till EU-valet? Allt kan ju inte handla om S hela tiden. Sverigedemokraterna är ju exempelvis alldeles för sällan nämnda på den här sidan. Kristdemokraterna lika så.

SD har i nuläget två platser i Europaparlamentetet och det vore ju inte chockerande om de denna gång tog några fler, åtminstone ett tredje mandat. Och på tredje plats på Sverigedemokraternas valsedel har vi Charlie Weimers.

Vem är då Charlie Weimers? Jo, Charlie Weimers känns igen av min generation som förbundsordförande för Kristdemokraternas ungdomsförbund, KDU, åren 2008 - 2011. Weimers har, sedan han slutade som ordförande för KDU, arbetat som politiskt sakkunnig åt Alliansregeringen, och har sedan 2014 varit stabschef åt Lars Adaktusson (KD) i Europaparlamentet.

I sin gamla blogg från 2011 skriver Weimers varmt om sin kompis Ebba Busch, som några år senare blev la till efternamnet Thor och blev partiledare för Kristdemokraterna. Weimers och Busch Thor jobbade mycket nära varandra i början av sina båda politiska karriärer.

Tre dagar innan riksdagsvalet i höstas gick Charlie Weimers ut med att han tänkte rösta på Sverigedemokraterna på grund av migrationspolitiken. När detta skedde avslutades hans anställning för Kristdemokraterna i Europaparlamentet, och Weimers uteslöts ur partiet.

Det är helt sjukt att Charlie Weimers haft uppdrag för eller varit anställd av Kristdemokraterna i hela sitt vuxna liv. Alltså hela tiden, ända till samma dag han gick över till SD, har KD betalat hans uppehälle.

Betyder Weimers partibyte att Kristdemokraterna inte var tillräckligt bestämda i migrationsfrågan, så som Weimers hävdade när han i höstas bytte parti? Att KD var för mjuka och platta? Är Busch Thor och Weimers inte längre kompisar?

Eller, betyder Weimers partibyte att Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna under en lång tid närmat sig varandra, mycket tack vare personer som Ebba Busch Thor och Charlie Weimers? Att Weimers blivit symbolen för den råkonservativa nationalistgeggan längst ut på den svenska politiska högerkanten?

Självklart uppskattades nog hans val av tidpunkt för partibytet inte supermycket av Kristdemokratiska pressnissar, men finns det någon Kristdemokrat som kan känna att hoppet från KD till SD är särskilt långt eller chockerande? Knappast. Gränsen mellan de båda partierna bli tvärtom allt mer suddig.