Leon Cadei Hackley är 15 år gammal och har fått nog. Han spelar hockey och säger själv att det finns så mycket dumt som man kan säga till mörkhyade och att han själv fått höra allt. Från och med nu kommer han polisanmäla rubbet.

Killen är 15 år och gör det som hela vuxensamhället borde ha gjort. Domarna “hör inte” och tränarna säger åt honom att prata med dem istället för att svara tillbaka. Men vad ska egentligen straffet bli?

“Det har blivit en lavin av dåligt språkbruk och rasism”, säger Johan Tornberg, tv-expert på ishockey men också aktiv i samma klubb som Leon. Tornborg efterfrågar en konsekvenstrappa med tillsägelse, avstängning, borttagning från träning och så vidare.

Fjuttigt kanske man tycker, men det kommer antagligen vara nog så svårt att börja stänga av spelare som man satsar på inför matcher. Därför ska detta inte lämnas till enskilda klubbar. Då blir det upp till den utsatte att efterfråga det.

Tornberg säger själv att han kommer hjälpa till och driva det här upp till förbundsnivå och egentligen har vi ju lagar och regler i det här landet som ska fungera som bas. Det är förbjudet med hets mot folkgrupp, det är förbjudet att diskriminera och kränka, så egentligen finns det ingen gråzon.

Man kan tro att vi en gång för alla hade diskuterat klart om vi ska kalla någon för n-ordet. Det finns så mycket undanflykter och krav på att man inte ska behöva ändra sina gamla vanor, men seriöst, när blev din rätt att få kalla en chokladboll vad du vill viktigare än den strukturella rasism du bidrar till?

Leon själv säger att man får ta en hel del hårt snack när man spelar hockey, men att gränsen går när man är homofobisk eller rasistisk. Igen, en 15-årig kille har koll på det som hela samhället borde ha som moralisk ryggrad. Vad betyder annars lagar?

Det här är inga enskilda händelser. Inom hockeyn har man sett en lavinartad ökning av rasism den här vintern. Och det är inte bara i hockeyn.

Under hösten har det återkommande rapporterats om rasistiska kommentarer mot personal på bland annat apotek och tandvårdsmottagningar. Idag lever vi i ett samhälle där valarbetare inte tillåts göra sitt jobb på grund av hudfärg, där en tandläkare kallas apa och där kvinnor med slöja attackeras i kollektivtrafiken.

Samtidigt kräver Moderata ungdomsförbundet att moderpartiet ska samarbeta med SD, och några veckor senare säger Ulf Kristersson att han inte tänker syssla med att “isolera” SD.

Den riktigt stora vinnaren i den här rasist-karusellen är Ebba Bush Thor (KD) som fortsätter öka sitt partiledarstöd. Hon når nämligen de kvinnliga väljare som inte skulle kunna tänka sig rösta på Sverigedemokraterna, men håller kvar sina egna väljare och moderatsympatisörer.

Själv pratar Busch Thor om att det behövs en ny feminism som inte pratar om genusflum och menskonst, utan “gör något åt de verkliga problemen” som då är att unga kvinnor känner sig rädda och otrygga på grund av kringströvande unga män från länder där kvinnor inte får röra sig fritt. Exakt så här ser alltså logiken ut som lindar in alla Bush Thors målgrupper - och som gör rasismen till hennes “feministiska” kampredskap.

Ebba Bush Thor skulle aldrig gå ut med direkta rasistiska påhopp, det är hon för smart för. Hon pratar dessutom om reella problem - kvinnors underordning, pensioner och sjukskrivningstal. Samtidigt är det exakt hennes skeva logik, och normalisering av ett “vi och dem”-tänk som gör det djävligt svårt för Leon, och alla andra som rasifieras i samhället.