I sin insändare skriver ”En hungrig klass” att de vill ha bättre skolmat och lämnar en del förslag på förbättringar. Vi tackar för synpunkter och förslag.

.

Med anledning av: Insändaren ”En bättre skolmat ger goda kunskaper” av ”En hungrig klass”

Artikelbild

SKOLMAT. Vi vill att våra matgäster i skolorna ska känna matglädje och må bra av maten, skriver Marita Björkman-Forsman och Helena Lundberg.

.

Vi delar uppfattningen, att om eleverna äter mer så orkar de jobba bättre i skolan och lära sig mer. Insändaren har lett till diskussion inom Måltidsservice på vilket sätt vi kan tillmötesgå elevernas önskan. Under våren kommer vi att utveckla våra möten med eleverna för att diskutera hur vi kan förbättra skolmaten.

Vår målsättning är att laga välsmakande och näringsriktig skolmat. Vi vill att våra matgäster i skolorna ska känna matglädje och må bra av maten, få energi att delta i undervisningen. I det ligger också att skoleleverna äter maten. Vi arbetar med att utveckla vår 8 veckors meny utifrån inkomna synpunkter på maträtter och livsmedelsverkets rekommendationer.

Vi erbjuder stora salladsbufféer med ett brett och varierat utbud samt två- tre olika maträtter varje skoldag. Allt för att tillgodose så många önskemål som möjligt.

Artikelbild

| Helena Lundberg Avdelningschef Måltidsservice

Grönsaker serveras både var för sig och blandade, och dressingar och kryddor ska serveras bredvid om inte annat är överenskommet med skolköket.

Vi vill att "En hungrig klass" ska bli mätta av skolmaten och att ingen elev behöver uppsöka mataffärer i närheten av skolan, för att tillfredsställa sin hunger.

Artikelbild

| Marita Björkman-Forsman Ordförande Fastighets och servicenämnden

Vi kommer gärna till er klass och pratar om skolmaten och miljön i matsalen. Kontakta måltidsservice, Piteå kommun.

Marita Björkman-Forsman

Ordförande Fastighets och servicenämnden

Helena Lundberg

Avdelningschef Måltidsservice