Ja okej, de som jobbar mån-fre (bland annat de på Stadshuset) så måste man jobba 25 dagar, men då är man ledig varenda helg, alla röda dagar och man jobbar inga kvällar!

Har man valt att gå ner i tid så finns det ofta en orsak till det. Jag jobbar själv 85 procent och jag har valt att gå ner i tid för att jag inte orkar jobba mer än så, samt att jag vill ha mer ledig tid med min familj.

Jag personligen jobbar hellre lite längre dagar för att få fler sammanhängande lediga dagar, för att vila upp mig och kunna vara med min egen familj, det är hälsosamt för mig.

Jag vet med erfarenhet att bara jobba 7-12 för att man jobba 75 procent och måste lägga ut lika många dagar som en som jobbar 100 procent inte är optimalt.

Oftast känner man sig stressad för att man ska hinna klart det man ska göra, för att man måste bli klar till klockan tolv för att det inte ska bli övertid. Stress är inte så hälsosamt.

För att jag ska ha energi, göra ett bra jobb och fortsätta ta hand om era familjemedlemmar, så måste jag också kunna få ledig tid med min egen familj!

Familjekär USKa