Nu ska Vistträsk hemtjänstgrupp i Vistträsk flyttas till Älvsbyn. Varför kan man ju undra?

I dag startar man arbetet, tre personal, i Vistträsk grupplokal. Man får rapport från natten och sen börjar arbetet.

Två personal har fullt upp hela förmiddagen i Vistträsk. Den tredje personalen servar Korsträsk och gör apoteksärenden med mera och hämtar lunch till brukarna från Fluxen.

Artikelbild

| Hur tänker politikerna egentligen? Istället för att arbeta, ägna oss åt de gamla,ska vi ödsla tid på bilkörning mellan Vistträsk och Älvsbyn - och någon chans till kisspaus lär vi väl aldrig få, skriver signaturen Bara en vikare. (Arkivbild)

De som jobbar hos brukarna i Vistträsk har fullt upp fram till cirka 11.20. Under den tiden har man möjlighet att snabbt åka förbi grupplokalen för ett toabesök.

Då gruppen ska stationeras i Älvsbyn så måste man avbryta arbetet och åka drygt 2 mil för ett toabesök och 2 mil tillbaka och fortsätta sitt arbete.

Eller är det så att man inte ska få någon kisspaus på cirka 5 timmar?

Cirka 11.20 har man rast 30 minuter. Då ska det återigen köras till Älvsbyn för rasten och sen till Vistträsk för fortsatt arbete.

En personal slutar 12.00 eller 13.00 och två jobbar hela dan. Då ska de två som har hel dag ner till Älvsbyn för att rapportera till kvällsskiftet och dokumentera i Viva.

Politikerna måste kunna förklara vitsen med detta.

Kommunens bilar kommer att köras så mycket mer vilket ju inte är någon bra idé ur miljösynpunkt. Arbetstid går till att köra bil istället för faktiskt arbete. Bränslet till bilarna kostar och vi har nyss haft vikariestopp och stopp för personaldagar med mera för att spara pengar.

För personalens del blir dettta en väldigt försämrad arbetsmiljö.

Mer bilkörning mer stress Vi har största delen av året vinter och vi vet vad det innebär på våra vägar. Rapporttiden är i dag 15 min och då ska man hinna dokumentera också.

Nu blir det körtid som tillkommer.

Det är för mig en gåta att våra politiker har den inställningen att deras anställda ska finnas på vägen med alla de risker det innebär istället för att jobba i närhet till brukarna.

Kommunal hade en lång strid för busschaufförernas kisspauser nu är det dags att ta striden för hemtjänsten

I dag finns inte kaffepaus i hemtjänsten och nu kommer kisspaus att försvinna också.

Både de politiker som vill se verkligheten och kommunals företrädare kan åka ut till hemtjänsten och se hur en arbetsdag ser ut då det nu är inlagt i våra telefoner alla dagens besök

Det har anställts samordnare och administratörer men personal på golvet har fått spara.

Det måste gå att göra om och göra rätt och inte ta beslut utifrån prestige. Se till personalens, brukarnas och miljöns bästa.

Jag hoppas ni socialdemokrater som är aktiva på repskap med mera och alla övriga politiker tar till er detta på rätt sätt och kan påverka beslutet