Ungdomar som blir gymmedlemmar kommer ofta tillbaka gång på gång. Det finns anledningar till det, att människans kropp är gjord för att hålla igång. Träning dämpar kolesterol, vilket är ett stresshormon. Lägre nivåer ger upphov till bättre matvanor och ännu mer sömn, som är bland det viktigaste för ungdomarna.

Att styrketräna på gym är ett bra alternativ, då kan du bygga upp din kropp så den klarar av mer. Muskelmassa är också något som de flesta killar vill ha mer av.

Många vuxna tycker att ungdomar inte platsar för träning, att de är dåligt att träna för att man stannar i växten, men det är ju viktigt för dem. Allt fler ungdomar mår dåligt och känner sig inte värdiga, det förändras lätt, alla börjar någonstans! Träningen hjälper tillväxten bland annat med all näring och sömn man får!

Artikelbild

| TRÄNING. Om vi motiverar ungdomarna nu så kommer saker att bli bättre i framtiden, skriver "Motiverad gymnasieelev" i sin insändare. (Arkivbild)

Om man hålls borta från träningen så uppmuntrar det inte ungdomar det minsta. Det är viktigt för ungdomar att komma ut och utföra aktiviteter, det är en stor vinst.

Om vi motiverar ungdomarna nu så kommer saker att bli bättre i framtiden. Jag tror att vi i samhället kan få de flesta att röra på sig, det handlar om motivation. Så få dem att komma igång nu för att förbättra hälsan.

Vad tycker du? Håller du med? Skriv en Replik här!