Om vi inte förändrar nu, när ska vi förändra då? Om vi inte stannar upp nu och funderar, när ska vi göra det då?

Vad är viktigt för dig, din familj? Vad ligger dig varmast om hjärtat?

Känn efter i hjärtat, vilket Sverige vill du leva i?

Jag vill leva i ett Sverige där dessa punkter är en självklarhet:

Rätten till heltid:

Vilka är det som i större utsträckning jobbar deltid? Kvinnor.

Varför är rätten till heltid så viktig då? Därför att en kvinna ska kunna leva på sin lön, en kvinna ska inte behöva vara beroende av någon annan, en kvinna ska kunna lämna en destruktiv relation, vilket kan vara omöjligt då hon inte har råd. Ingen ska tvingas byta jobb bara för att få heltid och en lön hen kan leva på.

Inga undantag i LAS (Lagen om anställningsskydd):

Vilka är minst på jobbet? Kvinnor. Varför? En kvinna tar i större utsträckning ut föräldraledighet och VAB.

Om arbetsgivaren i ett vinstdrivande företag får välja från turordningslistan om vem hen ska ha kvar på företaget och vem hen ska sparka, vem tror ni det blir då?

Blir det (oftast) han som är på jobbet eller blir det (oftast) hon som är hemma? Därför är detta en viktig jämställdhetsfråga.

Stopp för hyvling inom Handels:

Tänk dig att din arbetsgivare ändrar din anställning imorgon så att du får färre timmar. Hur gör du då? Räkningarna kommer ändå.

Detta är en verklighet för anställda inom handels. Unga människor som under två års tid haft 14(!) olika anställningar. (Sjukt va?!)

Ensamstående föräldrar som inte vet hur de kommer att jobba nästa vecka för arbetsgivaren kanske ändrar anställningen på måndag. Unga människor ska ha råd att flytta hemifrån. Unga människor ska ha ett tryggt jobb att gå till.

Och återigen ska ingen tvingas att byta jobb för att ha en lön hen kan leva på.

Nollvision för dödsolyckor på våra arbetsplatser:

Innan du går till ditt jobb kramar du dina barn och kanske din partner. Säger hej då, vi ses sen. Men du kommer inte hem. Du dör, på ditt jobb. Ingen människa ska behöva dö på sitt arbete.

Stärkt regelverk för en bättre och tryggare arbetsmiljö. Alla ska få komma hem.

Den 9 september är det val. Ditt val. Hur vill du att Sverige ska vara 10 september?

Vad är viktigt för dig, din familj? Vad ligger dig varmast om hjärtat? Känn efter i hjärtat, vilket Sverige vill du leva i?

Vill du leva i ett Sverige där du får några hundra kronor mer i plånboken varje månad för att skatten har sänkts, men din mamma eller pappa eller kompis eller kanske du själv inte har råd med cancerbehandlingen som är nödvändig för att leva? Är då dom extra hundra kronorna varje månad i din plånbok värt det?

Ska vi ha skattesänkningar före välfärd?

Är det de som har råd att köpa vård som ska ha rätt till det eller ska vi alla ha rätt till samma vård? Tänk efter, fundera. Läs på om vad dom olika partierna vill.

Den 10 september är det försent att göra det.