Stackars högavlönade som betalat skatt

Insändare2019-10-11 16:04
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tänk vad Liberalerna och Centerpartiet har omtanke om högavlönade. Visst är det synd om dem, att behövt betala värnskatt i så många år. Enligt liberalernas ledare har Sverige gått miste om 200 Miljarder kronor. 

Jag vet inte vilka mattekunskaper liberalernas ledare har, men avsikten med höjd skattesats är väl att få mer pengar till statskassan inte mindre. Dessa ledare påstår också att med borttagande av värnskatten kommer högavlönade att arbeta fler timmar och på så sätt kompensera borttagandet och påståendet att ungdomar inte vill utbilda sig till yrken med höga inkomster, allt detta är bara falska utopier. 

Allas önskan här i livet är att få bra jobb och tjäna mycket pengar. Människor med höga inkomster tänker inte: "Oj, oj arbetar jag lite extra går det bara till skatt."

Har en inkomst på 157 000 kronor per månad och får ut 71 000 kronor per månad. Tydligen anser ni liberalernas och centerpartiets ledare att det är för lite. Vad tycker liberalernas och centerpartiets väljare? Tycker de också synd om den som har 15 700kr per månad?