Insändare Ett ironiskt "tack" till Älvsby fastigheter som än en gång klippt ner alla blommor. Nu "slipper jag" se vackra fibblor utanför mitt fönster och höra surret av humlor och bin.

Det är så urbota dumt att klippa gräset fast det inte ens behövs, det dammar ju om gräsmattan – så torrt är det, och att dessutom gå med röjsåg/trimmer och klippa ner allt gräs och alla blommor längs husfasader och liknande.

Det här strider ju mot allt förnuft. Har ni inte lärt er att man ska spara blommor för nyttoinsekter som bin och humlor och att floran måste skyddas också, inte jämnas med marken.

Artikelbild

| Nyttoinsekter som bin och humlor är på väg att utrotas. De måste få hjälp att överleva - och då klipper Älvsby fastigheter ner allt de möjligtvis kunnat äta. Sluta med det, manar skribenten. (Arkivbild)

Det är dessutom klimatmässigt dåligt att gå och sprida avgaser med röjsågar och särskilt då det inte ens behövs. Sluta med det!

När till exempel vitklövern blommor är den extremt lockande för bina. Kör man över gräsmattan med klippare då så dör bina också, de sitter kvar på klövern och klipps helt enkelt ihjäl.

När jag var aktiv i biodlarföreningen försökte vi under många år att påtala detta för Älvsby kommun, men fick ingen respons. Ta till er av Rädda bina-kampanjen och liknande och sluta klippa så frenetiskt när det som sagt inte ens behövs.