Insändare Med anledning av: artikeln "Delårsrapporten: Läget värre än 2018" publicerad 23 maj.

Nu har EU-valet varit och då kanske vi kan skriva en insändare om något annat än partiernas egna förträfflighet. Delårsrapporten i Älvsbyns kommun visar tydligen på att läget är värre än ifjol men enligt kommunalrådet skall man inte tillgripa några panikåtgärder än, med det kommer säkert.

Att skälla på våra kära politiker hjälper ju knappast eftersom de saknar förmåga att själva göra något åt underskottet. Men vi kanske skulle hänga ut någon tjänstemän i ledande position och undra vad den håller på med? Jag tänker ju då på skolchefen, eftersom varken grundskolan eller gymnasiet går bra utan med underskott.

Men sannolikheten att skolchefen ska få sparken är väl förmodligen minimal då är det är mycket enklare att sparka en vaktmästare. Alternativet är väl att lägga ner någon av byskolorna som Vidsel och Korsträsk, vi får väl se hur länge de får bli kvar.

Eller vågar sosse/vänster-gänget kanske inte röra skolorna i Vidsel och/eller Korsträsk eftersom majoriteten vid senaste valet ju egentligen inte var någon majoritet. Hade moderaterna bara haft en kandidat i kommunen då hade oppositionen inte längre varit i opposition.

Det som förmodligen sticker mest i ögonen på vanligt folk är underskottet för stöd till individ/familj som ju till viss del beror på institutionsvård till asylsökande barn och de som fått uppehållstillstånd och placeras med stöd av LFU som går drygt 6 miljoner back.

Det skulle säkert kunna gynna Sverigedemokraterna men problemet där är ju att de inte alls har några politiker att hänga i julgran.