S har inte känt till bakgrunden

Insändare2019-10-20 10:50
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

REPLIK

Med anledning av artiklarna om Niklas Nordströms avgång och orsakerna till det.

I början av förra veckan fick jag höra rykten om att det fanns en historia om olämpligt beteende kopplat till Niklas Nordström. Jag visste då inte några detaljer om detta.

På onsdagskvällen deltog jag i en avstämning med företrädare från partidistriktet där vi bland annat diskuterade dessa påstådda olämpligheter från Nordströms sida. Jag visste fortfarande inga detaljer om ärendet.

Tidigt dagen därpå, alltså torsdag morgon, meddelade Niklas Nordström till mig att han ville lämna alla sina politiska uppdrag. Motiveringen till detta var, enligt Nordström, en mängd olika faktorer bland annat stress. Detta kommunicerades ut av Socialdemokraterna i Luleå under torsdagseftermiddagen.

Under veckan fick jag också reda på att det fanns något slags ärende i Luleå kommun, kopplat till detta. Detaljer kring detta ärende har jag inte kännedom om, inte heller hur det hanteras av kommunen. 

Jag ber om ursäkt för att jag har varit otydlig kring när exakt olika saker hände och vad jag visste vid olika tidpunkter. Det har varit en turbulent tid som varit uppslitande på många sätt. Det har aldrig varit min mening att fara med osanning. Det centrala är att all information kring såväl påstådda olämpligheter, Nordströms avgång och uppgifterna om att ett ärende finns hos kommunen, framkom under förra veckan.

Det är inte så att Socialdemokraterna i Luleå haft information om någonting om detta under en längre tid.