Insändaren om paxning visade sig vara ett riktigt fikarumsämne som debatterats friskt. Så även i Piteå-tidningens lunchrum. Insändaren "Får man paxa en parkeringsplats" har lockat till mycket läsning på vår webb.

För att göra tidning behövs bilder, och jag uppmanar ofta skribenter att skicka med egna bilder. När det gäller ämnen som till exempel detta med paxning är det ju lite svårare. Skribenten i fråga tog ju knappast en bild på parkeringen där damen stod och paxade.

Då är det tur att vi kan ta roliga och bra bilder som lockar till läsning. I detta fall är det jag själv som varit modell och tv-reportern och fotografen Jens Ökvist tog en bra bild till insändaren. Ute på tidningens parkering poserade vi i och utanför bilen. Kul tycker jag. Då en bra bild ofta gör att en text läses mer och får bättre spridning.

Artikelbild

När, hur och var är det egentligen okej att paxa? I vår webbfråga "När är det okej att paxa plats" har 387 stycken (när jag kollade 12/2 kl 11:00) läst och sedan röstat.

En majoritet av de som röstat i omröstningen till insändaren tycker att paxning i olika former är okej.

I kraftig majoritet är de som tycker det är okej att paxa vid restauranger och fik. Nästan 40 procent av de röstande tycker att det aldrig är okej att paxa.

Sanna Eriksson

redaktör