Denna vecka är det sportlovsvecka. Skolbarnen från Nybyn, Holmträsk, Backträsk, Arnemark och Sjulsmark får inte skjuts till Lindbäcksstadion.

Men barn från Öjebyn, Böle, Lillpite, Sjulnäs, Svensbyn, Jävre, Hemmingsmark, Blåsmark, Hortlax, Bergsviken, Rosvik, Norrfjärden och Piteå får det.

Bybon Stig ringde mig och var upprörd över sitt samtal med en tjänstemannen på Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Artikelbild

| SPORTLOV. Full fart i backen, men bara för vissa barn, i alla fall de som tänker åka sportlovsbuss till Lindbäckstadion. (Arkivbild)

Enligt tjänstemannen, som ansvarar för skolskjutsarna under denna vecka räckte inte pengarna till alla skolbarn och hen uppmanade därför bybon Stig att skriva ett medborgarförslag för att på sätt lösa problemet. Ett medborgarförslag kan ju bara syfta till att det skall råda rättvisa i kommunen.

Min fråga till samhällsbyggnadsnämnden är; Tycker ni det är en rättvis metod att vissa skolever blir utan skjuts under sportlovsveckan?

Hur kan ni ha en sådan delegation till tjänstemän att den ansvarige för skjutsarna inte har pengar så det räcker till alla barn i kommunen?

Har ni någon tanke på att ge någon kompensation till de barn som förvägrats skjuts?

Artikelbild

I Piteå kommuns marknadsföring framgår vilka aktiviteter som finns och var bussarna går.

Om ett medborgarförslag skrivs i denna fråga nu så kanske svaret redovisas först efter valet i höst.

Därför skriver jag detta också som en interpellation eftersom detta och era svar blir föremål för diskussion inom två kommunfullmäktigemöten.