Oerhört viktigt att rösta rött i nästa val

Värnskatten ger 6 miljarder till de redan rika, något S var tvingat att föreslå. För att för få röstade rött i valet.

Insändare2019-11-30 11:25
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Magdalena Andersson lade i egenskap av socialdemokratisk finansminister fram ett budgetförslag. Ett förslag som innehåller en hel del positiva saker, men som också innehöll ett förslag på slopad värnskatt

Därmed kommer statskassan att gå miste om 6 miljarder. Dessa 6 miljarder kommer att gå till de redan rika och för ingen av dem kommer dessa pengar att ha någon avgörande betydelse för deras möjlighet att leva gott. Det kan de redan göra. 

Men pengarna skulle kunna göra nytta i statens kassa och fördelas till de som inte redan har, 

Många blir förbannade på sossarna för detta, men då är det viktigt att komma ihåg att:

Magdalena Andersson föreslår inte detta för att hon tycker det är rätt. Hon förslår det för ”Härtill är hon nödd och tvungen”. Att slopa värnskatten var ett villkor för att centerpartiet och liberalerna skulle gå med på januariöverenskommelsen. Ett villkor för att Stefan Löfven skulle kunna bilda regering. 

Vad som skulle ha hänt om sossarna inte hade gått med på januariöverenskommelsen kan vi bara spekulera om. Men vi är många som tror att det skulle ha blivit värre.

Men det viktigaste att komma ihåg är att orsaken till att Magdalena Andersson måste föreslå att 6 miljarder skall gå till de redan rika är att det helt enkelt var för få som röstade rött i valet 2018:  mindre än 30 procent. Och om vi inte vill att klyftan mellan de som har och de som inte har skall bli större måste ni i nästa val förstå att ni måste rösta rött.