Nytt p-system kvalificerat vansinne

P-skivan är ett väl fungerande system som det vore dumt att byta ut, menar skribenten som också har lösningen på "tjuvparkeringarna". (Arkivbild)

P-skivan är ett väl fungerande system som det vore dumt att byta ut, menar skribenten som också har lösningen på "tjuvparkeringarna". (Arkivbild)

Foto: Sanna Eriksson

Insändare2019-10-21 11:31
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag tycker det är ett kvalificerat vansinne att kommunen skall kosta på sig ett nytt parkeringssystem för miljoner kronor när vi har ett väl fungerande system med p-skivan. 

Skälet skulle bland annat vara att cirka 300 fordon systematiskt arbetsplatsparkerar genom att flytta fram p-skivan var tredje timma. Skulle alla parkera på Coop vore parkeringsplatsen överfull. 

Att systematiskt flytta fram p-skivan är enligt kommunbeslut lika med felparkering och skall bötfällas. Att flytta till en annan p-plats är lika med förseelse mot p-systemet

Vi har mycket duktiga parkeringsvakter som med 90 procents säkerhet vet vilka som missbrukar systemet. Ge dem i  uppdrag att kartlägga vilka som utnyttjar systemet och sätt en lapp på vindrutan där de framgår att de systematiskt felparkerat, för att dagen efter ge missbrukaren en böteslapp. Inom någon dag har vi 300 lediga p-platser.

Åker man bil till jobbet i city är det nödvändigt att man betalar för en p-plats.

P-skivan är enkel och kostar ingenting men underlättar parkering, inte minst för Luleå- och Skellefteåbor att komma till Piteå för att handla och kanske äta en lunch.

Ett dyrt nytt parkeringssystem, som uppenbarligen inte någon leverantör har lyckats att leverera, är en total felsatsning. Det kommer att kosta mycket mer än det ger i inkomst.

Lägg istället våra miljoner i kommunala skattepengar på något vettigt och förstör inte ett väl fungerande system.