Vad var orsaken till att tiden skulle förskjutas framåt och bakåt en timme?

Har för mej att det hade med bönderna och deras arbete att göra och att på nåt sätt förlänga deras arbetsdag for att bättre hinna med ”vårbruket.

Helt onödigt enligt många bönder som hävdar att en timme hit eller dit enbart är onödigt arbete och djurens biologiska klocka störs.

.

Artikeln: "Regeringen vill diskutera tidsomställningen"

Krönikan: "Mördande omställning"

Artikeln: "Normaltid är här - är du för eller emot?"

.

Att jämföras med det arbete det innebär för hela landet när alla klockor och annan utrustning ska justeras till rätt tid.

Nackdelen kan även vara att sovtiden/rutinerna ändras hos en del människor. Även portlåsen och dylikt ändras.

Tidningsbuden har inte bara besvär med snön vintertid for att ta sej fram/hem till abonnenten utan det blir eventuellt problem med porten också.

Tidningsbuden som verkligen är en arbetsgrupp som gör sitt yttersta för att nå mottagaren så snabbt som möjligt! Och lyckas också om tidningsbunten kommer i rätt tid. Händer ju olika fadäser ibland vid tryckeriet, transporter och dylikt.

Så skäll inte på budbäraren!

Beträffande sommartiden och enligt den indianen som blev tillfrågad vad han tyckte om sommartiden ”Ta ett täcke, klipp av 30 cm i ena änden och fäst vid det andra täcket blir inte längre for det Nej, låt sommartid gälla hela året, då får vi ju alltså sommar året om.

EW