Fullbordat bedrägeri på Lindbäcksstadion

Skidtunneln vid Lindbäcksstadion dröjer och kommer nog aldrig att byggas. Piteå kommun, skattebetalarna och de förhoppningsfulla skidåkarna är grundlurade, menar skribenten. (Arkivbild)

Skidtunneln vid Lindbäcksstadion dröjer och kommer nog aldrig att byggas. Piteå kommun, skattebetalarna och de förhoppningsfulla skidåkarna är grundlurade, menar skribenten. (Arkivbild)

Foto: Jens Ökvist

Insändare2019-11-25 14:29
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

REPLIK

Med anledning av artikeln ”Oklart om den nya skidtunneln” (15/11). Låt oss rekapitulera. 

Såvitt känt har Piteå kommun satsat minst 12 miljoner på ny infartsväg, parkeringsytor, camping med mera. Detta skulle bereda väg för det privata bolaget Darkathlons utveckling av området med framförallt en unik Skidtunnel. Piteå kommun var väl för övrigt på vippen att bekosta och äga betonggrunden till denna framtida skidtunnel, tills man insåg det orimliga i detta.

Denna så kallade Vision 2017 finns fortfarande att studera på kommunens hemsida. Det skulle förutom en 1800 meter lång tunnel för längdåkning, bli hotell, stugby med mera. Redan 2013 kunde man i media läsa om en 450-miljonerssatsning.

På Lindbäcksstadions hemsida finns ett inlägg daterat 2016-09-01: ”Skidtunneln öppen för skidåkning”. Det poängterats att det är en testperiod om cirka en månad. Man uppmanas att klä sig ordentligt.

I ett annat meddelande på Lindbäckstadions hemsida, från 2017-08-30, framgår att etapp 2 av skid- och däcktesthallen ska byggstartas den 15 oktober. När detta bygge är klart ska 1700 meter finnas för längdåkning och skidskytte. 

Nu, i november 2019, kan vi i PT läsa och dra slutsatsen att någon skidtunnel inte kommer att realiseras inom överskådlig framtid. Däcktester är uppenbarligen lönsammare för Darkathlon. Så praktiskt att Piteå kommun då anordnat nödvändig infrastruktur för testverksamhetens gästarbetare.

Piteå kommun, dess skattebetalare och förhoppningsfulla skidåkare är grundlurade. Och bedrägeriet fullbordat, som jag ser det.